Kleurrijk Venetië

Vandaag vertelt reisadviseur Sanne over haar studiereis naar Venetië. http://www.tuiathome.nl/sanne-veerman

Stedentrip naar Venetië

Wie wil dat nou niet.. Een stedentrip naar keuze! Afgelopen jaar had ik dit geluk en mocht ik samen met een collega een stedentrip uitzoeken in samenwerking met de Jong Intra en de KLM. Lucky us!

Fantastische foto’s

Omdat de mogelijkheden toch ietwat beperkt waren door covid-19 viel onze keuze al snel op Italië. Juist deze steden zijn dit jaar prachtig om te bezoeken vanwege het gebrek aan over-toerisme. We twijfelden ontzettend tussen Rome, Verona en Milaan maar uiteindelijk hebben we voor Venetië gekozen. Deze stad, waar je normaal in de meeste seizoenen te veel toeristen hebt, is juist in deze periode prachtig om te bezoeken. De straten van Venetië waren gelukkig nog steeds gezellig gevuld, maar niet in vergelijking met de normale situatie. Voor de ondernemers echt een ramp en ze waren dan ook heel erg blij dat wij er waren. Het leverde ons daarnaast ook fantastische foto`s op.

Rialtobrug

Bij aankomst op de luchthaven begonnen we gelijk goed door met het openbaar vervoer per boot naar ons hotel te reizen. Wat mij betreft een aanrader om te doen! Het is wat duurder dan het openbaar vervoer per bus en per trein maar je krijgt gelijk een mooie eerste indruk.  Vanuit de boot heb je een geweldig mooi uitzicht en geniet je meteen van al het moois van deze stad. Ook vaar je onder de Rialto brug door, dus heb je gelijk een eerste indruk van één de meest bekende bezienswaardigheden. Uiteraard is het wel belangrijk om te controleren bij welke halte je het dichtst in de buurt zit met je hotel, want met al die bruggen is lopen met een koffer iets minder ideaal.

Burano

Onze drie dagen waren bomvol gevuld met bezienswaardigheden die je niet mag missen bij een bezoek aan deze stad. Mijn persoonlijke hoogtepunt was een bezoek aan Burano. Dit eiland op circa 45 minuten varen van de binnenstad is kleurrijk, gezellig, knus en ontzettend fotogeniek. Je loopt op de kleine grachten langs kleurrijke huisjes en de leukste souvenir winkels. Net als op het eiland Murano, dat bekend staat om het glasblazen, vind je hier overal het bekende glas van Murano. Heb je wat meer tijd dan kun je een bezoek brengen aan beide eilanden. Ben je gek op fotograferen en moet je een keuze maken, dan zou ik naar Burano gaan.

www.passievooritalia.nl

De grachten van Venetië

Een must-do in de binnenstad van Venetië is een gondelvaart. Oké; het is niet goedkoop. Maar een gondelvaart over de grachten van Venetië hoort er eigenlijk wel echt bij. Voor een tochtje van circa 30 minuten betaal je zo`n € 80,00, maar met wat afdingen kun je buiten het hoogseizoen vaak nog wel wat lager uitkomen. Niet alle gondeliers kunnen overigens zingen, maar dat mag de pret niet drukken. Het leukste is om dit in de buurt van de Rialto brug te doen. Je vaart dan ook onder de meest bekende brug van Venetië door. Dit maakt de ervaring echt compleet.

San Marco plein

Je hoeft je in deze stad in ieder geval geen moment te vervelen. Wij brachten zelf ook een bezoek aan het San Marco-plein met de bekende basiliek van San Marco, de Campanile toren die je kunt beklimmen en het wereldberoemde Dogepaleis met de brug der zuchten. Ook is het fijn om een middag vrij te houden en heerlijk rond te dwalen zonder een kaart. Op die manier kom je bij bruggetjes en straatjes die minder bekend zijn, maar zeker niet minder mooi. Elke wijk heeft weer zijn eigen sfeer en op die manier zie je ook wat van het lokale leven in de stad.

Als je het mij vraagt is Venetië een echte aanrader voor liefhebbers van een afwisselende en verassende stedentrip!

Wie is Sanne?

Sanne Veerman en is zelfstandig reisadviseur uit het mooie Volendam. Zij organiseert op maat onvergetelijke vakanties Boek deze dan onbezorgd bij mijn reisbureau “TUI at Home Sanne Veerman”. Doordat zij met verschillende nationale en internationale reisorganisaties samenwerkt kun je bij haar terecht voor elke soort vakantie, het prachtige Italië.

Voor meer info:

www.tuiathome.nl sanne-veerman

https://wordpress.com/view/passievooritalia.nl

Ciao Jennifer & Anja

Jennifer & Anja in Milano http://Armanistore in Milano

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *