Wijnhuis Gigi Rosso

Wijnexpert

Edwin van der Fluit

Edwin van der Fluit van het bedrijf Amico del Vino vertelt ons over het wijnhuis Gigi Rosso.

Familiebedrijf in Piëmonte

Wat kun je ons vertellen over het wijnhuis? Edwin:

“Dit familiebedrijf ligt in het hart van de Langhe in Piemonte. Gigi Rosso is geboren in de wijngaard en opgegroeid in de wijngaard en daarom draagt hij de wijngaard in zijn hart. De Langhe is zijn thuis. Om in de woorden te spreken van Gigi Rosso: “Dit land heeft mij een heel bijzonder geschenk gegeven. Om u te bedanken, pluk ik elk jaar de vruchten ervan en ik zorg voor ze zoals een moeder voor haar kleintjes zorgt. Ze noemen me een oenoloog, ze noemen me een wijnexpert, ze noemen me een pionier. Maar de waarheid is er maar één: als de natuur spreekt, luister ik. Mijn land heeft veel te vertellen en ik wil heel graag luisteren.”

Maurizio en Andreas

Dit wijnhuis wordt momenteel gerund door de zoon en kleinzoon van Gigi Rosso. Het gaat goed. De traditie blijft voortleven maar met oog op de toekomst, met passie en toewijding voor het maken van uitstekende Italiaanse wijnen. De wijnmakerij van Gigi Rosso is gelegen in Castiglione Falletto in het hart van het Barolo-gebied. Ze bezitten wijngaarden waar uitsluitend de beste druiven vanaf komen voor de productie van hun kwaliteitswijnen. In de wijngaarden passen ze het principe van duurzame landbouw toe. Ze gebruiken uitsluitend organische producten in hun wijngaarden.”

Wil je deze mooie regio ook eens bezoeken, kijk dan op https://casainboccaallupo.nl/zin-in-piemonte/de-ligging-en-omgeving-de-langhe-clavesana-vliegvelden-turijn-genua-milaan-nice-dolcetto-barolo-wijnstreek-slowfood-bra-alba-murazzano-dogliani-belvedere-beroemde-wijnen/

De wijngaarden zie ze bezitten zijn:

Arione

Het landgoed Arione is gelegen aan de meest zuidelijke grens van de gemeente Serralunga d’Alba, op een hoogte van ongeveer 400 meter boven zeeniveau, op een prachtige zuidelijke locatie. Deze historische Barolo cru is eigendom van de familie. Hier vinden we Nebbiolo-druiven voor Barolo-wijn en Barbera d’Alba. De bodem op basis van kalksteenklei is ideaal voor rode wijnen met een grote finesse, structuur en lange rijping.

Moncolombetto

Het landgoed Moncolombetto heeft een buitengewone panoramische ligging op 500 meter hoogte en biedt een 360 graden uitzicht over het hele wijngebied van Langhe. Het zijn 5 hectare aan wijngaarden dat bijna volledig bestaat uit dolcetto, de variëteit die het beste tot uiting komt in de wijngaarden van het Diano d’Alba doc-gebied.

Rocca en Giovino

Dit zijn twee wijngaarden  langs het uitgestrekte terrein op de heuveltop van Altavilla d’Alba, ingesloten tussen de rivier Tanaro en de wijngaarden van Barbaresco. Op deze 17 hectare hebben zij verschillende druivensoorten aangeplant: Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Freisa, die een uniek intens fruitig karakter gemeen hebben.”

Wijn bestellen

Wil je deze heerlijke wijn zelf proeven, klik dan hier. Edwin van Amico del Vino helpt je graag verder.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *