Villa Montegabbione

Blog Desiree – Villa Montegabbione Umbrië

Lees de verbouwavonturen van Desiree in Umbrië.

Verbouwingsavonturen in Villa Montegabbione

De zomer is voorbij gevlogen sinds wij weer terug zijn in Villa Montegabbione. De zomermaanden waren heerlijk. Veel zon en aangename temperaturen. Op die twee weken na dan, waar de Afrikaanse hitte naar ons toe werd geblazen. Een droge hete lucht van tegen de 40 graden. Dat weerhield aannemer Fabrizio en zijn team er niet van om door te gaan met de werkzaamheden aan ons vakantieappartement.

Achtervolgende graafmachines

Na het plaatsen van alle officiële oranje bouwplaats netten en een geweldig bord met alle regels kon de verbouwing deel 2 van start. We hebben behoorlijk gelachen om het teken “pas op voor achtervolgende graafmachines” en het onheilspellende logo van het gasmasker.

Een nieuwe Fabrizio

Verleden keer schreef ik al over de vele Fabrizio’s. Ik kan jullie melden dat we er weer één hebben weten toe te voegen aan onze verzameling. Een echte Fabrizio veterinario, dierenarts. Kater Rossi hoeft voor vaccinaties niet meer mee in het mandje, want deze dierenarts komt gewoon aan huis. Hoe luxe is dat.

Vakantie in Italië

Door alle corona toestanden in de lente hebben de mannen een tijd niet mogen werken. Op de vakantiedagen werd bezuinigd om het werk in te halen. Alleen met Ferragosto 15 augustus, de belangrijkste feestdag in Italië, hebben ze een weekje het werk neergelegd voor wat welverdiende rust. De zomervakantie werd ook door de Italianen in eigen land gevierd.  Op pad met de camper heeft hier een nieuwe boost gekregen. De privévakantiehuizen/appartementen waren ook in trek. Een trend die zich hopelijk voor ons volgend jaar ook doorzet.

De camper

Op een dag in augustus voelden we ons ook een beetje alsof we op de camping stonden. De parkeerplaats naast het dorp kijkt uit op ons huis. En daar had een stel besloten om de camper twee dagen te parkeren, met uitzicht precies op ons terras. Dat is toegestaan, mits je maar geen kampeergedrag vertoont. Dat houdt in, geen spullen buiten zetten, geen wasrekjes en geen ramen uitklappen. Dus het blijft meer parkeren dan kamperen. Gelukkig hield het stel zich daar aan, na een bezoek van de lokale veldwachters, maar ik vond het wel een bijzondere manier van vakantievieren.

Schiet het op met de verbouwing van het vakantie appartement?

De verbouwing van de stallen tot 6-persoons appartement begint nu echt vorm te krijgen. Het lijkt nu niet meer op een stal maar al echt op een vakantiewoning met kamers. De vloer is uitgegraven en er is een nieuwe vloer ingestort. De muren zijn doorgebroken en op andere plekken weer opgebouwd en gestuct. De water- en elektriciteits leidingen zijn gelegd. We kunnen één mooi historisch plafond behouden. Omdat we graag een moderne stijl willen doorvoeren, met respect voor de oude elementen van het huis, zijn de balken van de hoofdslaapkamer in de whitewash gezet. Deze techniek wordt hier niet veel toegepast maar de schilder nam de uitdaging graag aan en het is al erg mooi geworden. Onze opper Fabrizio is fan van het openlaten van oude stukken muur, in combinatie met strakke moderne muren is dit echt heel mooi.

We krijgen regelmatig de vraag: “Wanneer is het af?”  Ik heb besloten om er geen datum meer aan te hangen. Hoe hard iedereen ook werkt, deadlines werken niet en geven een hoop stress. Des te blijer ben je als het appartement weer een stap verder is ontwikkeld. De volgende fase is het plaatsen van de ramen door de ramen Fabrizio, Fabrizio finestra. Een appartement zonder ramen lucht wel lekker door, alleen dan krijg je weer zoveel beestjes binnen waaronder misschien een rode kater.

Volg onze verbouwingsvorderingen en meer over het leven in Italie op:

Instagram www.instagram.com/villamontegabbione

Facebook www.facebook.com/villamontegabbione

Ciao e a presto,

baci,

Desiree

Villa Montegabbione Umbrië

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *