Wijntip van Passie voor Italia – Gigi Rosso Barbera D’Alba

Edwin van der Fluit van het bedrijf Amico del Vino heeft een heerlijke wijn van de maand voor Passie voor Italia geselecteerd!

Bestel nu Gigi Rosso Barbera D’Alba en ontvang een Italiaans cadeautje van eigenaar en wijnkenner Edwin van der Fluit plus een korting bon op zijn wijnproeverijen.

Edwin vertelt over de wijn van de maand:

Wijnbeschrijving Gigi Rosso:  

“Een mooie beschrijving van de Gigi Rosso is de bleekgele kleur, intense geuren van citrusfruit en amandel, smaak van frisse citrus van citroen en groene appel. Met een heerlijk amandelbittertje in de afdronk.”

Over Gigi Rosso

Gigi Rosso Gavi di Gavi DOCG 2017 

Appellation/Regio: Piemonte, Gavi DOCG

Producent: Gigi Rosso

Druivensoorten: 100% Cortese”

Bestel hier: https://www.amicodelvino.nl/c-5420269/wijnhuis-gigi-rosso/ 

Gigi Rosso serveren bij:       

Hoe kan je de Gigi Rosso het best serveren: Edwin: “Deze heerlijk verfrissende wijn is lekker als aperitief. Mooi in combinatie met lichte visgerechten, Schaal en schelpdieren en zeevruchten.”

Bestel hier: https://www.amicodelvino.nl/c-5420269/wijnhuis-gigi-rosso/:

Gigi Rosso Barbera D’Alba Superiore DOC 2017

Appellation/Regio:  Barbera d’Alba DOC

Producent: Gigi Rosso

Druivensoorten: 100% Barbera

Wijnbeschrijving:  

Houtgerijpt voor 12 maanden op Slavonisch eiken. Daarna nog 6 maanden op fles.

Barbera is de meest gebruikte Piemontese druivensoort dankzij zijn vermogen om goed te rijpen in alle weersomstandigheden. Deze Barbera-druiven worden verbouwd op een zacht glooiende heuvel in Altavilla d’Alba, in het hart van de Langhe met uitzicht op de beroemde heuvel van Barbaresco.

Mooie donkerpaarse kleur. Geuren van bosvruchten, kersen en gedroogde kruiden. In de smaak rijp bosfruit en kersen. Frisse zuren en sappige lang en fruitige afdronk

Serveren bij:       

De wijnen op basis van Barbera zijn veelzijdig inzet bij veel vleesgerechten. Gegrild rundvlees, varkensvlees, lam en wild. Tevens heerlijke bij stevige pastagerechten of gerijpte kazen.

De producent Gigi Rosso

Wat kun je ons vertellen over het wijnhuis? Edwin: “Dit familiebedrijf ligt in het hart van de Langhe in Piemonte. Gigi Rosso is geboren in de wijngaard en opgegroeid in de wijngaard en daarom draagt hij de wijngaard in zijn hart. De Langhe is zijn thuis. Om in de woorden te spreken van Gigi Rosso: “Dit land heeft mij een heel bijzonder geschenk gegeven. Om u te bedanken, pluk ik elk jaar de vruchten ervan en ik zorg voor ze zoals een moeder voor haar kleintjes zorgt. Ze noemen me een oenoloog, ze noemen me een wijnexpert, ze noemen me een pionier. Maar de waarheid is er maar één: als de natuur spreekt, luister ik. Mijn land heeft veel te vertellen en ik wil heel graag luisteren.”

Maurizio en Andreas

Dit prachtige bedrijf wordt vandaag de dag gerund door zijn zoon Maurizio en kleinzoon Andreas. De overgang naar de tweede en derde generatie brengt energie en innovatie. De traditie blijft voortleven maar met oog op de toekomst, met passie en toewijding voor het maken van uitstekende Italiaanse wijnen. De wijnmakerij van Gigi Rosso is gelegen in Castiglione Falletto in het hart van het Barolo-gebied. Ze bezitten wijngaarden waar uitsluitend de beste druiven vanaf komen voor de productie van hun kwaliteitswijnen. In de wijngaarden passen ze het principe van duurzame landbouw toe. Ze gebruiken uitsluitend organische producten in hun wijngaarden.”

Wil je deze mooie regio ook eens bezoeken, kijk dan op https://casainboccaallupo.nl/zin-in-piemonte/de-ligging-en-omgeving-de-langhe-clavesana-vliegvelden-turijn-genua-milaan-nice-dolcetto-barolo-wijnstreek-slowfood-bra-alba-murazzano-dogliani-belvedere-beroemde-wijnen/

 

De wijngaarden zie ze bezitten zijn:

Arione

Het landgoed Arione is gelegen aan de meest zuidelijke grens van de gemeente Serralunga d’Alba, op een hoogte van ongeveer 400 meter boven zeeniveau, op een prachtige zuidelijke locatie. Deze historische Barolo cru is eigendom van de familie. Hier vinden we Nebbiolo-druiven voor Barolo-wijn en Barbera d’Alba. De bodem op basis van kalksteenklei is ideaal voor rode wijnen met een grote finesse, structuur en lange rijping.

Moncolombetto

Het landgoed Moncolombetto heeft een buitengewone panoramische ligging op 500 meter hoogte en biedt een 360 graden uitzicht over het hele wijngebied van Langhe. Het zijn 5 hectare aan wijngaarden dat bijna volledig bestaat uit dolcetto, de variëteit die het beste tot uiting komt in de wijngaarden van het Diano d’Alba doc-gebied.

Rocca en Giovino

Dit zijn twee wijngaarden  langs het uitgestrekte terrein op de heuveltop van Altavilla d’Alba, ingesloten tussen de rivier Tanaro en de wijngaarden van Barbaresco. Op deze 17 hectare hebben zij verschillende druivensoorten aangeplant: Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Freisa, die een uniek intens fruitig karakter gemeen hebben.

Italiaanse kwaliteitswijnen

Edwin: “Ben je op zoek naar klassieke Italiaanse kwaliteitswijnen uit het hart van Piëmonte. Dan zijn de wijnen van Gigi Rosso zeker je beste keus. Mocht je meer informatie willen over deze fanatische wijnen stuur mij dan een mailtje amicodelvino@outlook.com. Bellen of whatsapp kan ook via 0628615787.”


Ciao Anja en Jennifer

Passie voor Italia

 

 

 

 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *