Wijn van de maandAmico del Vino http://www.amicodelvino.nl  heeft een heerlijke wijn van de maand voor Passie voor Italia geselecteerd!

Bestel nu en ontvang een Italiaans cadeautje van eigenaar en wijnkenner Edwin van der Fluit plus een kortingsbon op zijn wijnproeverijen.

Dit keer een wijn van een mooi familiebedrijf op een fantastische locatie in de buurt van Termoli. De wijngaarden kijken letterlijk uit op de Adriatische kust. Echt een hele mooie locatie.

Het wijnhuis Tenimenti Grieco

Het wijnhuis is gelegen aan de zonovergoten kust van Molise die vanaf zijn 150 meter boven de zeespiegel uitkijkt over de zee en voorbij de zee de Tremiti-eilanden. Hier zijn de wijngaarden en wijnmakerij van Tenimenti Grieco, een dynamisch en innovatief bedrijf. Het resultaat van een familiebedrijf die vastbesloten is om het buitengewone potentieel van zijn grondgebied voor een hoogwaardige wijnproductie volledig te benutten. Het zijn kustwijnen, met unieke identiteiten gevoed door de zee, authentieke druivensoorten en unieke terroir.

Eigenaren Tentimenti Grieco

Wijngaarden

Wanneer een familiebedrijf toewijding en passie heeft voor wijnbouw ontstaan er wijnen van hoge kwaliteit. Tenimenti Grieco is een perfect voorbeeld daarvan. In al hun wijngaarden hebben ze unieke bodemkenmerken en microklimaten, de meest geschikte druivensoorten. De wijngaarden zijn gelegen op zacht glooiende hellingen die uitkijken op de zee. De wijngaarden genieten van uitstekende ventilatie van iedereen richting, met warme zonnige dagen gevolgd door koele nachten. In totaal bezitten ze 85 royale hectares gewijd aan kwaliteitswijnen.

Wijngaarden aan de kust

De wijnen

Tenimenti Grieco Anima Osca Bianco 2019

Appellation/Regio: Molise, IGT Terre Degli OsciProducent: Tenimenti Grieco

Druivensoorten: 50% Falanghina, 40% Chardonnay, 10% Pinot Grigio

Soort: Wit

 

Anima Osca wit

Bestel hier:
https://www.amicodelvino.nl/a-60601480/wit/anima-osca-bianco-2019/

Wijnbeschrijving:  

Perfecte combinantie van Falanghina, Chardonnay en Pinot Grigio druiven. De druiven zijn handmatig geplukt aan het eind augustus begin september. Daarna worden ze zacht geperst waarna het meest zuivere sap overblijft. De wijn heeft een intense en aanhoudende aromatische geur met duidelijke tonen van exotisch fruit en bloesem. De smaak is zacht en smaakvol, wordt ondersteund door een goede zuurgraad en lange afdronk.

Serveren bij:       

Lichte visgerechten, schaal en schelpdieren. Wit vlees en jonge kaassoorten

Anima Osca Rood €8,95 

Bestel hier:

https://www.amicodelvino.nl/a-60601882/rood/anima-osca-rosso-2019/

Tenimenti Grieco Anima Osca Rosso 2019

Appellation/Regio:Molise, IGT Terre Degli Osci

Producent: Tenimenti Grieco

Druivensoorten: 60% Montepulciano, 30% Cabernet sauvignon, 10% Syrah

Soort: Rood

Wijnbeschrijving:  

Perfecte combinantie van Montepulciano, Cabernet sauvignon en Syrah druiven. De druiven zijn handmatig geplukt half september. Daarna worden ze zacht geperst waarna het meest zuivere sap overblijft. De wijn wordt opgevoed op RVS tanks waardoor een heerlijk fruitige wijn ontstaat. De wijn heeft geuren van bessen en kersen. Met heerlijke smaken van tevens kersen en blauwe bessen en zachte tannine’s. Met een heerlijke sappige afdronk

Serveren bij:       

Heerlijke bij antipasti, Pastagerechten met vlees of groenten, gevogelte, lichte vleesgerechten zoals kalfsvlees, licht gerijpte kaassoorten.

Bestel via deze link https://www.amicodelvino.nl/a-60346463/wijnhuis-guerrieri/guerriero-nero-marche-igt/

http://www.amicodelvino.nl

We zijn benieuwd wat je van de wijn van de maand vindt.

Ciao Jennifer & Anja

Jennifer in Lecce
Anja in Bossalasco

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *