Alleen eten hoeft niet meer

Lees het bijzondere verhaal van Anneke Icks die de grote stap heeft gemaakt en gastenverblijf Casa Ciao Bella https://www.casaciaobella.com/contact/ heeft opgericht.

Alleen eten!

Al jaren ga ik alleen op vakantie in Italië. Ik huur een auto en dan begint de vrijheid. En toch, elke keer voordat ik vertrek denk ik even, maar die avonden? Wat doe ik dan? Eten in mijn eentje in een restaurant vind ik niets. Ik vind dat ongezellig en, om eerlijk te zijn, voel ik mij ook ongemakkelijk als ik daar in mijn eentje aan tafel zit. Om mij heen zitten stelletjes, families en vrienden gezellig samen te eten en te kletsen. Op een of andere manier voel ik mij dan echt alleen. Ik mis dan het samen genieten van het eten, de dag doornemen, delen wat ik gezien en gedaan heb en om te horen wat de ander heeft gedaan die dag. Om te delen!

Groepsreis of niet?

Dus elke keer als ik mijn vakantie plan, komt even de gedachten in mij naar boven, ‘misschien toch maar een groepsreis doen zodat ik ’s avonds niet alleen ben?‘ Maar onmiddellijk krijg ik de kriebels bij dit idee! Brrrr… Dan weet ik nu al dat ik dinsdag om 11 uur naar dat stadje ga of wat er dan ook op het programma staat. Mijn dagelijkse leven is al zo geprogrammeerd, met werkafspraken, mijn vaste dag yoga les, dat ik zaterdag en zondag vrij ben dus dan afspraken plan. Op vakantie wil ik vrij zijn!

Ontmoeten van andere mensen

Dus op zoek naar accommodaties waar je anderen mensen kunt ontmoeten, om af en toe samen een drankje te doen of samen te eten. Toch heb ik nog nooit de plek gevonden. De eigenaar van het gastenverblijf woont dan niet in het gastenverblijf maar verhuurt alleen de kamers of appartementen. Als je aankomt zijn ze er soms om je te verwelkomen en daarna verdwijnen ze. De andere gasten zijn meestal stelletjes of families. Die zijn dus met elkaar op vakantie, om quality time met elkaar door te brengen en staan vaak, behalve voor een beleefdheidspraatje, niet open voor contact. Wat ik helemaal begrijp.

Casa Ciao Bella in Le Marche (Italië) – for women only

Ik ben op het idee gekomen om die plek zelf te creëren! De plek waar je alleen naar toe kan maar niet alleen hoeft te eten! Overdag kun je lekker jouw eigen gang gaan. En als je, aan het eind van de dag ‘thuis’ komt, dan ben ik er en ik heb tijd voor een praatje, ben benieuwd naar wat je die dag hebt gedaan.

Samen iets doen

Ook kan ik jou tips geven over wat er allemaal nog meer te doen is. Mijn andere gasten zoeken dit, net als jij, ook; een plek waar je je thuis voelt, waar je anderen ontmoet, een lekker glas wijn drinkt op het grote dakterras en af en toe samen eten aan de lange eettafel in de grote woonkeuken of op het dakterras. En wie weet ga je misschien wel met een van mijn andere gasten een dagje op pad. Om samen een mooie stadje te ontdekken of om een dagje te relaxen aan het mooie strand, samen een cappuccino te nemen in het dorp tussen de bewoners. Want af en toe iets samen doen is ook heel leuk!

Wil je in contact komen met Anneke:

Website: www.casaciaobella.com

E-mail: info@casaciaobelle.com

Tel: 0621282841

Sociale media: @casaciaobella

Ciao Jennifer & Anja

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *