Vergezicht Pienza

Thuiskomen met Carolien van Daalen

Carolien van Daalen deelt haar favoriete vakantieplekje met ons. Peinza in Toscane

Carolien; ’10 jaar geleden ging ik met mijn ouders en mijn man naar Toscane. Toen ben ik verliefd geworden op Italië. Vanaf dat moment zijn we bijna ieder jaar naar Italië afgereisd met onze vrienden Tineke en Gerard. We hebben heel veel van Italië gezien en mijn vriendin en ik zijn zelfs op Italiaanse les gegaan. Het liefst zitten we dan ook tussen de Italianen. Een van de plekjes waar we verliefd op zijn geworden is Pienza.

Pienza Toscane

Pienza is voor mij echt thuis komen. Het is een stadje in zuiden van Toscane, in de buurt van Montepulciano. Leuk om te weten is dat het op de Werelderfgoedlijst staat. Het is gelegen op 490 m hoogte en ligt niet ver van de vulkaan Monte Amiata. Pienza heeft zoveel mooie vergezichten. In ieder straatje waar je kijkt zie je prachtige glooiende heuvels. Ook het centrale plein van Pienza heeft mooie gebouwen en kerken. Denk aan de Duomo of Cattedrale Dell’Assunta en Palazzo Piccolomini.

Rutiliano

Je hebt er leuke kleinschalige hotelletjes waar je meer dan welkom bent. Wij logeerden in Albergho Rutiliano. De mensen zijn behulpzaam en erg vriendelijk. Per toeval zijn we daar terecht gekomen.

Pecorino

Pienza is tevens bekend vanwege de productie van Pecorino di Pienza, een soort schapenkaas. De pecorini en hammen zijn de geuren die je tegemoetkomt. In de straatjes vind je veel winkeltjes die oude en jonge Pecorino verkopen. Bezoek ook de Osteria Bacchus in de Via del Castelló. Echt een aanrader!

Pecorino
Pecorino

Via del Bacio

Elke keer wanneer ik in Pienza ben met mijn man Berry van der Zee en vrienden Gerard van den Aardweg en Tineke van den Aardweg, steelt het ons hart. Het is dan ook een erg romantische stad. Vier de liefde en zoek de Via dell’Amore en geef elkaar een zoen op de hoek van de Via del Bacio. Prachtig toch!

Carolien van Daalen en haar man Berry van der Zee

Liefs Caroline’


Ciao Jennifer & Anja 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *