Blog Desiree -Terug naar Villa Montegabbione

Desiree schrijft iedere maand een blog over de verbouwing van haar villa in Umbrië – Villa Montegabbione. Het schiet al echt op!

Terug naar Umbria

Terug naar haar huis in Montegabbione, Umbria. Het is volop zomer in onze streek Umbria. Inmiddels zijn we alweer twee maanden terug in onze Villa Montegabbione. Na veel vertraging, dat wel. Begin maart dachten we snel terug te kunnen komen totdat de verschikkelijke Covid kwam. Vanaf het moment dat het virus op de terugweg was, lazen we met spanning elke week het nieuws over de persconferenties van premier Conte. Gaan de regio’s al open? Mag je reizen naar je tweede huis? Omdat we onze kat Rossi meenamen, wilden we niet te veel oponthoud meemaken onderweg.

Rossi mee in de auto

3 juni grenzen open

Op 3 juni zijn we direct de auto ingesprongen, omdat je vanaf die datum geen extra papieren meer nodig had. We kozen voor de route door Oostenrijk. In mijn hoofd had ik al weken geoefend wat ik zou gaan zeggen als ze toch moeilijk zouden doen aan de grens. Nergens voor nodig, bleek. Bij Venlo stond inderdaad niemand meer. Bij Oostenrijk werden wel aangehouden. “Wohin fahren sie?” “Italien” Waarop de douanier met een glimlach antwoordde: “Das passt, gute Reise!” “Ciao!”, gooide hij er nog achteraan. Had ik me daar nu zo druk overgemaakt, we konden er wel hard om lachen. En ook bij de Italiaanse grens was er niemand te bekennen. Na 16 uur kwamen we uitgeput maar ook blij aan.

Een warm welkom door de nachtegaal

De nachtegaal zat in het donker voor ons huis te zingen, alsof hij ook blij was dat we waren aangekomen. Het openen van de voordeur was erg spannend. Tijdens onze afwezigheid in de winter hadden onze aannemer Fabrizio en zijn mannen gewoon doorgewerkt. Ons woongedeelte, de bovenverdieping van ons huis, zou nu helemaal af moeten zijn. Gedurende de verbouwing kregen we regelmatig foto’s doorgestuurd. Toch kun je je pas een beeld vormen als je het geheel in het echt ziet. De lezer die nu hoopt op een totale verbouwingsmislukking, kan ik alvast teleurstellen. Nadat we de deur hadden geopend, zagen we een totaal nieuw huis. Een hele mooie strak afgewerkte keuken en ook de badkamer was erg gaaf geworden.

Nieuwe keuken

Bentornati

De volgende dag kwam “onze” Fabrizio langs, nog wat onwennig en met mondkapje, omdat dat een regel is als je in functie bent. Ook omdat wij natuurlijk uit het enge Nederland kwamen, dat toch wat soepelere regels had dan de zware lockdown van de Italianen. Op dag 2 was Fabri alweer een stuk relaxter. Gelukkig waren ook de mensen uit het dorp blij ons te zien en was er verder van angst naar ons toe geen sprake. De uitspraak “bentornati” hebben we veel gehoord

Verbouwing van de stallen

Inmiddels kan ik ook melden dat de verbouwing van de stallen tot een vakantie-appartement van start is gegaan. Het was wachten op een vergunning, die er nu eindelijk door is.  Nu wordt er op volle kracht gewerkt. De stalvloer is eerst afgegraven, daarna kon de betonvloer worden gestort. Ook is er al een stoere veranda geplaatst om lekker in de schaduw te kunnen zitten.

Veranda

Relaxt genieten

We genieten volop van Umbria en voelen ons hier veel relaxter dan in Nederland. De corona heeft gelukkig amper toegeslagen in  onze streek, met heel weinig besmettingen, waardoor we hier ons ook veel veiliger voelen dan in de Randstad. Ook het dragen van mondkapjes in de supermarkt en winkels werd snel een gewoonte en is eigenlijk het enige dat je aan het virus doet herinneren. Rossi voelt zich helemaal thuis en kan al goed in het Italiaans miauwen met de huiskat Pinot Nero. We kijken uit naar een mooie augustusmaand.

Rossi en Nero

A Presto Desiree

Wil je de verbouwing van dichtbij meemaken, kijk dan op:

Instagram: @villamontegabbione

Facebook: @Desiree Grijpma-Hidding en @Villa Montegabbione

Website: https://www.villa-montegabbione.com/

Ciao Jennifer & Anja

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *