Mario’s recepten: Courgetteparmigiana met geroosterde tomaatjes

Mario Rombouts stuurde ons een heerlijk Italiaans recept.

Courgetteparmigiana met geroosterde tomaatjes

Ingrediënten:

2 courgettes, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 125 gram mozzarella (125 gram), 250 gram cherrytomaten, 15 gram basilicum, 1 eetlepel gedroogde oregano, 540 gram passata, 50 gram jonge bladsla met veldsla, peper, 3 eetlepels olie, 1 theelepel balsamico azijn

Bereiding:

Snijd de uien in halve ringen, pel en plet de knoflook en hak in stukjes, was de cherrytomaten en halveer deze, snijd de mozzarella in plakjes en scheur de basilicum in grove stukken.

Was de courgettes en snijd de uiteindes eraf. Snijd in de lengte in plakken van ca. ½ cm. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met olie en strooi er peper overheen. Bak ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm 2 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

Verdeel 1/3 van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met 1/3 van het basilicum en schep 1/3 van de saus erop. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de cherrytomaten erover met de snijkant naar boven en daarover de plakjes mozzarella. Bak in ca. 25 minuten in de oven goudbruin.

Klop ondertussen 1 eetlepel olie met de azijn en peper tot een dressing. Schep de bladsla om met de dressing.

Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de overgebleven basilicum blaadjes. Serveer met de Courgetteparmigiana.

Smakelijk eten 😊. Mario

Lekker gezellige en simpele recepten met elkaar delen recepten@rombouts.nl

Wil je Mario’s recepten zelf ook eens uitproberen, kijk dan op Facebook: https://www.facebook.com/MariosRecepten

Wat is jouw favoriete gerecht? 

Laat het ons weten en wie weet plaatsen we jouw gerecht ook op Passie voor Italia.

Ciao Anja en Jennifer

Passie voor Italia

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *