Camping La Quercia – Lazise Gardameer

Jack Zwarthoed vertelt over zijn favoriete plekje aan het Gardameer. Camping La Quercia op  1 kilometer van het bekende plekje Lazise.

Camping La Quercia Gardameer

https://www.laquercia.it

Jack: “Voor mij zijn de omgeving en de mensen echt thuiskomen. Dit jaar gaan we weer heen.

https://www.laquercia.it

Strand van camping La Quercia. Een van de weinige strandjes met zand.

Ongeveer 2 kilometer verderop loop je zo naar de poort van Lazise. Een heel gezellig stadje. In Lazise kan je een kleine kermis vinden voor de kids, vele terrasjes en een mooie haven met een geweldig uitzicht.

Boek hier jouw vakantie:

Poort Lazise Gardameer

Torri del Benaco

Vervolgens kom je Torri del Benaco tegen. Wij hebben daar een kasteel bekeken en een overheerlijke cappuccino gedronken aan een heel mooi haventje. Langs het water kan je allerlei restaurantjes vinden.

Haven Torri del Benaco
Torri del Benaco

Met het treintje door Bardolino

Bardolino is ook een plaatsje waar we  ieder jaar heen gaan. Al is het alleen maar om te eten in het restaurant met de lekkerste peppersteak. We eten dan buiten in de prachtige tuin van  het restaurant met uitzicht over het meer. Natuurlijk gaan we altijd even het ritje met het treintje door Bardolino.

Sirmione en Jamaica Beach

Met de boot naar Sirmione is ook zeker leuk om te doen. Vanuit Lazise op de boot gestapt. Parkeren in Sirmione is moeilijk en een eindje lopen naar het hart van de stad. We hebben daar het kasteel bezocht, een prachtige tuin, en een mini survival gedaan om naar het strandje van Jamaica Beach te komen. De kids vonden dat een geweldig avontuur.

Jamaica Beach

Voor de wijn liefhebbers een bezoek  aan een wijnboer. Heel erg leuk en informatief. Een wandeling door de druivenranken en de lokale lekkernijen proeven. Vaak is het familiebedrijf en iedereen is even vriendelijk en kan met veel passie vertellen over hun druiven en wijn. Kortom zat te doen en te zien. Ik kan het niet afwachten om er weer naar toe te gaan.”

LAZISE Gardameer

Lazise ligt aan de zuidoostelijke kust van het Gardameer, in de provincie van Verona. Het is één van de belangrijkste toeristische bestemming rond het meer, en ieder jaar komen er duizenden toeristen uit de hele wereld.

Gardameer

Wie kent het niet, het Gardameer of Lago di Garda zoals de Italianen het noemen. Het is het grootste meer van Italië en heeft een oppervlakte van 369,98 km². Lago di Garda  (Gardameer) staat bekend om het diepblauwe water, de citroenbomen, lekker wijn, cipressen en de oleanders. Denk ook schilderachtige plekjes aan het meer zoals; Cisano, Lazise, Garda, Peschiera, Isola del Garda, Sirmione en Limone. Het Gardameer ligt in de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto.

Boek hier jouw vakantieweek: 

Wil je ook eens naar het Gardameer, neem dan contact op met Passie voor Italia. Onze reisadviseurs staan je graag te woord. Tel: 0653451799
Ciao Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *