Zegert interviewt ‘Master of Pasta’ Sarah Puozzo

Zegert van der Linde heeft een prachtige podcast over eten en drinken: Smaakmakers. Dit keer is de Master of Pasta’ Sarah Puozzo aan de beurt.

Naar Italië met ‘Master of Pasta’ Sarah Puozzo

La Cucina Povera heeft een aantal van de lekkerste gerechten ter wereld voortgebracht. Denk aan risotto, gnocchi, tortellini of eigenlijke elke vorm pasta. Maar deze Italiaanse ‘armeluiskeuken’ is veel meer dan een verzameling gerecht, het is een levensfilosofie. In deze aflevering van de podcast praat Zegert met Sarah Puozzo. Zij is half Italiaans, Master of Pasta, food journalist, columnist en algeheel kenner van La Cucina Povera.

De Italiaanse keuken vindt haar oorsprong in de middeleeuwen. De arme Italianen probeerden met het weinige dat ze hadden een goede, voedzame en vooral smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Sarah: “De arme mensen verzamelden de stukjes vlees die over waren en met dat afvalvlees maakten ze dan bijvoorbeeld soffritto. Dat is eigenlijk een stoofgerecht met afvalvlees: milt, longen.”

De filosofie van La Cucina Povera

De filosofie van La Cucina Povera wordt vaak opnieuw relevant als Italië door een moeilijke tijd gaat. “Na de Eerste en Tweede Wereldoorlog gingen mensen op zoek naar producten uit de buurt om daar iets lekkers te mee maken,” aldus Sarah. Tijdens de coronacrisis kent de filosofie van La Cucina Povera ook weer opnieuw een opleving in Italië. Ook bij de jongere generatie. “Wat hun ouders vroeger deden moeten zij nu ook doen: met heel weinig iets lekkers maken.”

Master of Pasta

Sarah Puozzo is ook nog Master of Pasta. Of eigenlijk, bijna. “Ik zou een paar weken geleden mijn titel ophalen in Bologna. Dat is een beetje lastig nu.” Maar Master of Pasta is een wel echte opleiding: “Dat is echt een chefsopleiding, in Bologna. Je leert hoe de traditionele pasta wordt gemaakt, welke pastavormen er zijn, welke saus erbij past. De traditionele keuken wordt zo doorgegeven.”

Link Podcast: https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/2cL29qkWPKTe5J8AF1rLZ1

Zegert van der Linde

“Je moet van je hobby nooit je beroep maken, daarom maakte ik van mijn beroep zijn hobby. De combinatie van radio met een andere grote liefde, de keuken, leidde tot Smaakmakers, een podcast over eten.

Minimaal 1 keer per maand praat ik met iemand uit de wereld van eten en drinken. Dit varieert van bloggers tot producenten, van koks tot bakkers.

Ik werk sinds 2010 voor diverse programma’s op radio 2, 3FM en radio 5. Naast Smaakmakers maak ik ook nog de podcast Het kan je buurman zijn,  waarin ik met Martine ten Klooster praat met gewone mensen met een bijzonder verhaal. Ik woon met mijn andere grote liefdes Hanneke, Lennart en Reinout in Zeist.”

Wil je Zegert ook volgen, kijk dan op:

smaakmakerspodcast@gmail.com

www.smaakmakerspodcast.com

www.instagram.com/zegertvdlinde

www.facebook.com/smaakmakerspodcast


Ciao Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *