Ik vertrek – Anneke’s Casa Ciao Bella – For woman only

Lees het bijzondere verhaal van Anneke Icks die de grote stap heeft gemaakt en gastenverblijf Casa Ciao Bella heeft opgericht.

Reis je vaak alleen maar zoek je wel het gezelschap van andere vrouwen? Dan is dit jouw ideale bestemming!

Het concept – For woman only

Casa Ciao Bella in Le Marche (Italië) – for women only 

Anneke: “Ik ben op het idee gekomen om een plek te creëren waar je alleen naar toe kan maar niet alleen hoeft te eten! Overdag kun je lekker jouw eigen gang gaan. En als je, aan het eind van de dag ‘thuis’ komt, dan ben ik er en ik heb tijd voor een praatje, ben benieuwd naar wat je die dag hebt gedaan. Ook kan ik jou tips geven over wat er allemaal nog meer te doen is. Mijn andere gasten zoeken dit, net als jij, ook; een plek waar je je thuis voelt, waar je anderen ontmoet, een lekker glas wijn drinkt op het grote dakterras en af en toe samen eten aan de lange eettafel in de grote woonkeuken of op het dakterras. En wie weet ga je misschien wel met een van mijn andere gasten een dagje op pad. Om samen een mooie stadje te ontdekken of om een dagje te relaxen aan het mooie strand, samen een cappuccino te nemen in het dorp tussen de bewoners. Want af en toe iets samen doen is ook heel leuk!

Hoe het allemaal begon

Zes weken nadat ik de villa voor het eerst bezichtigd heb, stap ik in de auto en reed ik naar Italië. Op naar mijn nieuwe thuis. Ik vind het superspannend, mijn gastenverblijf openen in mijn eentje maar ik heb een rotsvast vertrouwen in mijn bedrijfsconcept, Casa Ciao Bella en de villa hoort bij mijn concept!

De eerste keer dat ik de villa bezoek, half maart, gebeurt er van alles in mij. Ik heb kippenvel, ik voel de goede vibe van het huis en de plek, ik hoor mijn gasten lachen en kletsen, ik ruik het eten dat staat te pruttelen op het fornuis in de grote woonkeuken. De villa vraagt om gedeeld te worden, om samen te genieten en samen te zijn.

Het voelt als thuiskomen in Le Marche

Na 1,5 dagen rijden kom ik aan in Le Marche. Het is donker, ik ben moe, van de autoreis en van alle emoties. En ik heb honger maar heb geen eten ingekocht en ik heb zo geen puf om op zoek te gaan naar een supermarkt en te moeten koken. Ik besluit mijzelf te trakteren op een pizza en een biertje. Ik ben eigenlijk een wijn drinker maar in Italië drink je bier bij een pizza.

Ik stap een pizzeria binnen en stap het Italiaanse leven binnen, la dolce vita. De luide conversaties van de Italianen, de geur van de houtoven waar de pizza in wordt gebakken. Ik geniet en zeg zachtjes tegen mijzelf ‘welkom thuis, Ann’. Het is dus donker als ik bij de villa aankom. Het huis staat al maanden leeg, bedden zijn niet opgemaakt dus ik plof in mijn kleren op een bed. Moe, voldaan en nieuwsgierig naar hoe het is om hier wakker te worden.

Wakker worden in Le Marche

Als ik wakker word, best vroeg voor mijn doen, loop ik meteen naar buiten. WOW! wat een uitzicht en wat een rust! Ik zet snel koffie in de moka en haal mijn schuimklop apparaat uit mijn auto. Ik ga met mijn verse cappuccino op de rand van het terras zitten en laat alles op mij inwerken. Kijk mij dan hier!

Ik doe een rondje door de villa, zoals gezegd ik ben er nog maar 1 keer geweest voordat ik hier aankwam. Tijdens mijn ronde bedenk ik wat er allemaal moet gebeuren. Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken. Door het schoonmaken leer ik de villa kennen, elke hoekje en plekje , het voelt als een soort kennismaking. Ik voel bijna elke minuut hoe ik mij hier nu al thuis voel.

Schoonmaken

Ik ga eerst als kip zonder kop aan de slag, er is zoveel te doen en ik wil zoveel doen. Na een paar dagen begin ik systematisch te werken. Ik begin op de bovenste verdieping, 4 slaapkamers en 3 badkamers. Luiken open, ramen open zodat de zon en het lichte zeebriesje de villa kunnen verwarmen en verfrissen. Ondertussen de radio aan op een Italiaanse zender en ik geniet! Daarna zijn de grote woonkamer, woonkeuken en het bijbehorende dakterras aan de beurt.

Ondertussen heb ik mijn intrek genomen in het tuinhuisje aan de rand van de tuin. Nouja, tuinhuisje doet geen eer aan het huisje en aan het adembenemende uitzicht. Wat een kadootje om hier elke ochtend wakker te worden!

Mijn eerste gasten

Na ruim 1 maand komen vrienden, vanuit Nederland, om mij te helpen in en rondom de villa. Ik kijk er naar uit om mijn eerste gasten te mogen ontvangen. Dan haal ik ze op van het vliegveld Ancona, op een uurtje rijden van de villa. Als ze aankomen is het al donker. Nadat ik wat kleine hapjes heb voorbereid en geef ik ze een rondleiding door de villa. Nou, die valt goed in de smaak! Ze omschrijven het gevoel en de vibe van de villa bijna precies zoals ik dat doe. Ik beloof ze met een gerust hart dat ze morgenochtend een grote verrassing staat te wachten als ze wakker worden; het uitzicht op de heuvels, bergen en de zee, de tuin, de fruitbomen en olijfbomen in de tuin en natuurlijk het zwembad.

Het voelt als thuis

Als ik ’s morgens wakker word in mijn tuinhuisje en op mijn terras mijn cappuccino drink, hoor ik geluiden vanuit de villa. Er wordt gedoucht, gerommeld in de grote woonkeuken en de geur van koffie stroomt uit het grote raam naar buiten. En ik geniet! Dit is precies hoe ik het mij heb voorgesteld. Ik gun ze even de tijd om rustig op te staan, ook al brand ik van nieuwsgierigheid om te horen hoe ze hebben geslapen en hoe ze het vinden bij daglicht. Als ik de woonkeuken binnen loop, zitten er al een paar op het dakterras aan het ontbijt en kunnen ze niet stoppen met te vertellen hoe mooi ze het allemaal vinden en dat ze heerlijk hebben geslapen!

Als ze, na een paar gezellige dagen, weer weg gaan zijn ze oprecht verdrietig. Ze zeggen dat ze het zullen missen en ‘het voelt als een thuis, Ann’. Wat ben ik dankbaar, dankbaar dat ze mij zijn komen helpen en dat zij het ook voelen, hoe mooi deze plek is. Dat is precies wat ik mijn gasten wil bieden in Casa Ciao Bella!

Volgende keer meer over Casa Ciao Bella.

Liefs Anneke

Wil je in contact komen met Anneke:

Website: www.casaciaobella.com

E-mail: info@casaciaobelle.com

Tel: 0621282841

Sociale media: @casaciaobella

Le Marche

Le Marche is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee en de bergketens van  de Apennijnen. Het grenst aan Toscane en Umbrië. De Marken, zoals het in Nederland wordt genoemd wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italia genoemd. Denk aan pittoreske dorpjes in de bergen, zee en strand en in de winter kun je er zelfs skiën. Het lijkt ook wel op Toscane maar is veel minder toeristisch. In de zomer gaan de Italianen vaak naar deze regio door zijn schoonheid en ligging aan het water.

 

Ciao Anja en Jennifer

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *