Mijn band met Italië

Samantha Giannattasio neemt je mee naar de oorsprong van haar familie in Italië.

Amore

Samantha: “Amore and Italy komt voort uit mijn liefde voor Italië. Een liefde die diep en puur is. Deze liefde wil ik graag delen met andere Italië-liefhebbers door jullie mee te laten kijken door mijn cameralens. En door jullie mijn verhaal te vertellen.”

De Zomer met mijn familie

In mijn jeugd gingen we iedere zomervakantie naar de laars. Mijn vader heeft een Italiaanse achtergrond dus iedere zomer was het tijd om onze familie op te gaan zoeken. Mijn vader’s broer woont in Italië en zo heeft hij ook nog een aantal tantes, ooms, nichten en neven. Ik wist niet beter dan dat ik mijn zomers spendeerde omringd door familie. Hoewel ik als kind ook vaak blij was als we weer terug gingen naar Nederland, denk ik met plezier terug aan deze tijd. Ik kan me nog altijd herinneren dat mijn verjaardag in Italië werd gevierd, want ik ben geboren in augustus. Ook herinner ik me de keren dat we op zwoele warme zomeravonden naar de ijssalon gingen om een ijsje te eten. Kleine gebeurtenissen met een groot impact.

Boek hier jouw vakantie:

Op een gegeven moment zijn we een paar jaar niet meer naar Italië gegaan. Ik denk dat mijn vader ons ook andere vakanties wilde gunnen in plaats van altijd naar de familie. Dit waren ook leuke jaren en ik denk ook zeker dat mijn vader er goed aan heeft gedaan.

Samantha bij Castellazzo

Geuren herinneren

Echter, op een dag sloeg het er bij mij in. Het gemis. Ik was een jaar of vijftien toen ik buiten liep met mijn hond en het was begonnen met schemeren. Er hingen nog wat wolken in de lucht en ik stelde mezelf voor, door de silhouet van de wolken dat het bergen waren. Op dat moment besefte ik hoe erg ik Italië heb gemist en ik voelde dat ik terug wilde. Ik kon me de geuren en geluiden van Italië zo helder voor de geest halen, ik wist op die leeftijd niet eens dat ik die herinneringen had.

Toen ik zestien werd hebben mijn ouders een vliegticket naar Italië gekocht, als cadeautje voor mijn verjaardag en omdat ik was geslaagd voor de middelbare school. Ik zou weer terug naar Italië gaan en ik was zo enthousiast! Ik was zodanig enthousiast dat ik misselijk was op de dag van vertrek. Niets mocht mis gaan, ik moest en zou weer een voet op Italiaanse grond zetten.

Casttellazo

Parma

Na een vlucht van anderhalf uur, helemaal in mijn eentje, stond ik op Italiaanse bodem. Ik was naar vliegveld Milano Linate gevlogen en de broer van mijn vader, mijn oom, zou me opwachten bij de aankomsthal. Hoeveel jaar ik niet in Italië was geweest dat weet ik niet meer, maar toen ik de zon op mijn huid voelde en mijn ogen zich op mijn oom focuste, wist ik hoezeer ik dit land heb gemist. En natuurlijk hem.

Battistero di Parma

Ik heb toen twee weken in Parma bij mijn oom, tante en nichtje gelogeerd. We zijn ook langs andere familieleden geweest zodat ik ze weer kon bezoeken. In deze vakantie maakte ik de belofte aan mezelf om voortaan ieder jaar minstens één keer terug te gaan naar Italië als de omstandigheden dat toelaten.

Liefs Samantha

https://amoreanditaly.wordpress.com/

Instagram en Facebook: @amoreanditaly

———————————————————————————

Heb je zelf ook een  mooi verhaal over Italië wat je met ons wilt delen, stuur het dan naar passievooritalia@gmail.com en wie weet lees je jouw bijzondere verhaal dan op Passie voor Italia.

Vertel al je vrienden over Passie voor Italia.

Ciao Jennifer & Anja

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *