Felicia’s Salerno

Virituele tour Amalfikust

Salerno is een pittoreske havenstad aan het begin van de wereldberoemde Amalfikust. Felicia Giordano komt al van kleins af aan in dit gebied en heeft een website gewijd aan de regio Campania waar onder andere de stad Salerno te vinden is. Toen Italië in maart op slot ging, bevond zij zich in Salerno. Ze is niet bij de pakken neer gaan zitten maar besloot haar tijd nuttig te gebruiken. Zo schreef zij met een andere local in Napels een digitaal kookboek getiteld ‘Campania op je bord’ met 33 heerlijke recepten uit de regio (https://www.salernotravel.eu/campania-op-je-bord/)

Felicia Giordano

Nu de maatregelen enigszins versoepeld zijn en de mensen weer meer vrijheid hebben gekregen, is zij dan ook weer veel buiten te vinden.

Boek hier jouw vakantie:

Felicia: “Ik kon niet wachten om weer naar buiten te gaan en plekken in de stad op te zoeken die ik in de afgelopen periode zo heb gemist. Tijdens de lockdown deelde ik via social media dagelijks een update van de situatie en tevens mijn persoonlijke ervaringen, zowel de ups als de downs. Waar het in Nederland nog redelijk soepel was, waren de regels hier enorm streng en was naar buiten gaan voor een ommetje niet mogelijk. Zo was de lungomare, de boulevard, verboden terrein en was deze dan ook afgezet. We zaten echt dagen binnen en dat was af en toe best pittig. Nog steeds gelden er nog heel wat regels, zo zijn wij verplicht om buiten een mondkapje te dragen, maar ben ik enorm blij dat we nu meer vrijheid hebben.

Lungomare di Salerno

Live op stap

Omdat mensen in de eerste 55 dagen van de lockdown zo enorm met mij hebben meegeleefd, wilde ik hen ook meenemen op het moment dat ik weer de stad in kon. Op de eerste dag van fase 2 ging ik daarom live op instagram tijdens mijn ochtendwandeling over de boulevard. Mensen reageerden hier enthousiast op, waren niet alleen blij voor mij maar vonden het bovendien leuk om de stad te zien waar ik in de afgelopen periode veel over had geschreven. Dat zorgde ervoor dat ik al snel aan mijn volgers het idee opperde om live te gaan op instagram en een wandeling door de stad te maken. Dit idee werd eveneens enthousiast ontvangen dus gaf ik al snel de eerste live tour door een gedeelte van het historisch centrum waar een aantal bezienswaardigheden te bewonderen zijn en vertelde ik de bijbehorende verhalen.

Virituele tour

Parel

Met het idee: ‘Wanneer jullie niet naar Italië kunnen komen, breng ik Italië wel naar jullie’ ben ik met de eerste live tour van start gegaan. Salerno is namelijk een pareltje dat ontdekt mag worden en laat ik met plezier mensen kennis maken met deze havenstad.

Ze heeft niet alleen een gezegende positie met enerzijds de Amalfikust en anderzijds het schitterende Cilento gebied, maar heeft zelf ook het een en ander te bieden. Het historisch centrum is compact en bestaat uit een wirwar aan straatjes, prachtige gebouwen en proef je hier de typisch Italiaanse sfeer. Om de paar stappen kom je wel iets tegen met een mooi verhaal of fascinerende legende.

Steegjes centro storico

Centro storico

Mijn favoriete bezienswaardigheid in het centro storico, is zonder twijfel de kathedraal die is gewijd aan de beschermheilige van Salerno, San Matteo. De imposante barokke gevel is al een plaatje om te zien maar wanneer je de binnenplaats oploopt, zijn er nog veel meer schatten te bewonderen. De binnenplaats is omgeven door zuilen die afkomstig zijn van verschillende archeologische vindplaatsen uit de omgeving. Daarnaast zijn de details op de grote, groene poort interessant om van dichtbij te bekijken. Deze deur in brons, die ooit bedekt was met goud en zilver, is afkomstig uit Constantinopel en wordt gesierd door Byzantijnse kruizen en verschillende heiligen, waaronder San Matteo.

Kathedraal

Ook de kathedraal zelf is een bezoekje waard. Het interieur wordt gekenmerkt door een 17de-eeuwse stijl, maar zijn er ook sporen uit andere periodes terug te vinden. Het hoogtepunt is zonder meer de crypte waar de relieken van San Matteo te vinden zijn. Deze ruimte werd in de 17de eeuw gerestaureerd in barokstijl en is adembenemend mooi. Naast de prachtige versieringen in marmer, vind je schilderingen van onder andere Bijbelse taferelen en fresco’s waarop gebeurtenissen in de geschiedenis van Salerno in beeld zijn gebracht.

De Crypte

De binnenkant van de kathedraal heb ik tijdens de live tour helaas niet kunnen laten zien, aangezien veel plekken momenteel nog gesloten zijn. Desondanks heb ik tijdens de tour veel andere schitterende bezienswaardigheden in beeld kunnen brengen die de stad rijk is.

Meer Instagram Tours

Ik ben van plan om nog een aantal andere tours via Instagram te geven. De eerste live uitzending viel namelijk goed in de smaak en vonden mensen het fijn om zich even in de straten van een Zuid-Italiaanse stad te kunnen wanen. Komende week staat er weer een tour gepland waarbij ik een ander stukje van de stad laat zien. Veel mensen mij gevraagd om Vietri sul Mare, het eerste dorpje van de Amalfikust gezien vanaf Salerno, uitgebreider in beeld te brengen. Deze staat dus binnenkort op de planning! Het enige dat je hoeft te doen, is mij volgen via Instagram (www.instagram.com/salernotravel), dan krijg je een melding wanneer ik live ga en wandel je gezellig met mij mee! Terugkijken is natuurlijk ook een optie aangezien ik de video’s achteraf op mijn profiel laat staan.

Hopelijk krijgen wij vanaf volgende week weer iets meer vrijheid waardoor ik in staat ben nog veel meer moois uit de schitterende regio Campania in beeld te brengen!”

Meer informatie over de regio Campania (o.a. Napels, de Amalfikust) is te vinden op de website van Felicia: http://www.salernotravel.eu\

Ciao Jennifer & Anja

Jennifer & Anja

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *