Bestel handgemaakte producten uit Puglia

Taste of Puglia is een webwinkel met de beste en lekkerste producten uit Puglia, Italië. Denk aan pasta, olie, koffie, maar ook het keramieke servies. Alles online te bestellen!

Hanneke en Joelle

De webwinkel wordt gerund door 2 vriendinnen Joelle en Hanneke. Joelle woont sinds 2014 in Lecce – Puglia en runt daar haar b&b Little Dolce. Sinds 2017 is ze ook travelplanner voor deze mooie streek. Omdat de streek zoveel moois te bieden heeft, wil ze Nederland nu ook laten genieten van de producten uit Puglia.

 

Hanneke woont in Nederland en deelt haar grote liefde voor Italia met haar vriendin Joelle. Voor Hanneke voelt het als thuiskomen in Lecce. Het pure eten, de sfeer, het azuur blauwe water, het klopt gewoon. Ook Hanneke is erg ondernemend en samen zijn ze op het idee gekomen om Nederland kennis te laten maken met de producten uit Puglia via hun webwinkel Taste of Puglia.

Taste of Puglia – Slow food & Slow Design

Puglia zit vol met kleine familiebedrijven die vol passie werken aan een authentiek en duurzaam product. Hun producten vertellen iets over de plek waar ze vandaan komen en over de maker zelf; over de kennis die vaak al generaties lang van vader op zoon of moeder op dochter wordt overgedragen. Taste of Puglia inspireert mensen graag bewust te kiezen en dit soort kleine familiebedrijfjes te steunen. Dat is ook precies de reden waarom Joelle en Hanneke Taste of Puglia zijn begonnen.

Van Puglia naar Nederland

Omdat Joelle zelf in Puglia woont en de regio – en hun mooiste producten – door en door kent, heeft ze direct contact met de lokale producenten en is ze constant op zoek naar mooie familiebedrijven met een eigen verhaal – of dat nou gaat om olijfolie, wijn, keramiek, kruiden of pasta. De producten koopt ze direct bij de bedrijven in en Hanneke zorgt er vervolgens in Nederland voor dat je bestelling bij jouw thuis afgeleverd wordt. Geen tussenpersonen, geen onnodig hoge kosten: dankzij de korte lijntjes waarmee we werken ben je er zeker van een authentiek Pugliees product in huis te halen.

Traditioneel servies uit puglia

Pugliesi hechten veel waarde aan het maken van producten die een leven lang meegaan, in plaats van maar een seizoen. Bovendien is de hak van de laars rijk aan traditionele, duurzame productietechnieken die vaak nauw verbonden zijn met de regio. Zo is de grond rijk aan klei en dus maken haar bewoners al sinds jaar en dag keramieken gebruiksvoorwerpen: borden, bekers, olijfolieflessen en koffiekopjes.

Ook in de Taste of Puglia-webshop vind je een prachtig, handgemaakt serviesgoed, gemaakt door een klein familiebedrijfje dat de kunst van keramiek maken heeft geperfectioneerd. De spetters worden er met de hand opgemaakt, erg leuk om te zien. Doordat het servies geheel met de hand is gemaakt en bewerkt, is elke product uniek.

Met dit servies — bekend van zo’n beetje elke bed and breakfast, trullo of masseria in Puglia — zet je de echte Pugliese sfeer op tafel!

In deze blog kun je nog wat extra lezen over hoe keramiek gemaakt wordt in Puglia: https://www.tasteofpuglia.nl/alles-goed-in-de-oven/

Bestel hier je product:

https://www.tasteofpuglia.nl/alle-producten/

Instagram: @tasteofpuglia

Facebook: @tasteofpuglia

B&B Little Dolce: www.littledolce.com

Veel liefs van Hanneke en Joelle


Ciao Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *