MOEDERDAG ACTIE – olijfolie van Dré en Ingrid uit Molise

Pellegrino water

La Festa della mamma

De oorsprong van La festa della mamma, Moederdag, gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Op deze dag vereerden zij de godin van de vruchtbaarheid, en vierden ze het feest van de lente. 

Moederdag wordt nu in Italia, net als in vele andere landen, op de tweede zondag van mei gevierd. Dit in tegenstelling tot vaderdag, wat in Italia geen officiële feestdag is en op 19 maart valt.

Olijfboomgaard

Bloemen of wat lekkers La festa della donna

Alle mamme worden in het zonnetje gezet en krijgen cadeautjes, iets lekkers of bloemen, al dan niet voorzien van een gedichtje of een liedje. Overigens is Moederdag niet de enige dag waarop Italiaanse vrouwen in het zonnetje worden gezet. Op 8 maart wordt namelijk elk jaar La festa della donna de dag van de vrouw, gevierd.

Geperste olie

Eigen geperste  olijfolie van Dré en Ingrid

Dré en Ingrid hebben in de vergeten provincie Molise 180 olijfbomen , daarvan kwam afgelopen jaar heel veel superlekker olijfolie, een grote centrifuge scheidt het water van de olijfolie en de pulp. De olie heeft een zeer lage zuurgraad waardoor hij extra vergine mag heten.

https://www.facebook.com/En-weer-verder-van-belevenissen-onderweg-2629716067103694/

http://www.mooimolise.nl

Winactie

Passie voor Italia zet de mama’s ook in het zonnetje en verloot een heerlijke fles eigen geperste olijfolie van Dre en Ingrid. 

Maak kans op deze prachtige mooie fles olijfolie! Volg Passievooritalia2 en tag degene die je dit gunt.  Zondag 10 mei maken we de winnaar bekend op @passievooritalia2.

Ciao Jennifer & Anja

Published by

4 thoughts on “MOEDERDAG ACTIE – olijfolie van Dré en Ingrid uit Molise

  1. Zou graag zelf zo’n mooie fles winnen
    Ben namelijk gek op italiaanse olijfolie
    Woon nu in Spanje moeilijk te krijgen

  2. Ik gun hem aan Jennifer Nannings, door de coronamaatregelen kan ze dit jaar niet naar Italië, op deze manier komt Italië een beetje naar haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *