Kookworkshop voor kinderen met Bruno

Mariët van het Italiaanse reisbureau ‘Volg de Rode Schoentjes’ biedt samen met haar partner Bruno een mooie kinderkookworkshop aan.

Win een gratis kookworkshop!

Wat denk jij? Wat was er eerder de KIP of het EI?

Het leukste, gekste, beste meest bijzondere antwoord wint een gratis  kookonline cursus van 4 lessen. Deze lessen zijn speciaal door mij gemaakt voor kinderen in de lagere school leeftijd.

Hoe kun je winnen?

Volg @passievooritalia2 en @volgderodeschoentjes op Instagram/Facebook en stuur je antwoord naar: info@volgderodeschoentjes.nu.  Wie weet wint jouw kind of kleinkind deze mooie kookworkshop! De winnaar wordt vrijdag 1 mei bekend gemaakt via deze 2 kanalen.

Over de Kookworkshop:

Mariët: Door het Corona virus kunnen Bruno Edsme en ik al een maand ons werk niet doen.

Geen reizen voor mij met gasten in Italië met Volg de Rode 👠👠👠 Schoentjes en geen werk in buurten op scholen en in het theater voor Bruno met zijn mobiele atelier door het Coronavirus. Dus besloten we onze kwaliteiten te koppelen en hebben we samen een online kookcursus voor kinderen in de lagere school leeftijd gemaakt. Bruno is namelijk mijn gastdocent vegetarisch koken in Italië en tijdens de zomermaanden geeft hij kinderactiviteiten voor Volg de Rode Schoentjes. 👠👠👠

https://volgderodeschoentjes.nu/project/vegetarische-kookvakantie-italie/

Tromgeroffel we hebben 4 superleuke kooklessen gemaakt:

Pondje Italiaans – Onsje Nederlands – Theelepeltje Frans.

Vakantieaanbieding!

Betaal nu €35,00 in plaats van € 50,00!

Bestel de Kookworkshop nu!

Bestel nu via: https://ciaobruno.nl/

Kookfilmpjes om de Coronacrisis door te komen

* De afgelopen weken hebben we samen de filmpjes 🎬🎬 gemaakt met veel plezier. Het script geschreven. De recepten bedacht. Educatie en creativiteit aangebracht. Wij zijn dan ook trots op onze samenwerking en we presenteer graag de kookfilmpjes Kids&Koken met Ciao Bruno Foodtruck & Mobiel Atelier. We laten jouw kind of kleinkind graag kennis maken met de leukste recepten.

Wanneer je onze filmpjes aanschaft, steun je ons beiden de Coronacrisis door en kunnen we straks weer live in Italië en Amsterdam. Het eerste kookfilmpje is gratis.

Ga gauw naar de website van Bruno en bestel jouw speciale kookworkshop en laat de kinderen heerlijk koken 👨‍🍳🧑🏾‍🍳en genieten. https://ciaobruno.nl/

Wie is Bruno edsme?

Bruno Edsme heeft jarenlang gewerkt met de SPOREN pedagogiek (100talen van kinderen) in de kinderopvang (Amsterdam/Jordaan de Platanen). Sinds januari 2018 werkt hij als zelfstandig atelierista (kunstzinnig begeleider) en gaat hij met mijn eigen mobiele atelier, een oude brandweerwagen op pad. Hij laat zich inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia, (de 100 talen van kinderen) met  als grondlegger de Italiaanse pedagoog en filosoof Loris Malaguzzi. Deze pedagogiek  heeft geen vastomlijnd kindbeeld wat normatief voorschrijft hoe de ontwikkeling van een kind moet verlopen.

Wanneer je je in je werk met kinderen openstelt voor wat het kind jou te vertellen heeft en je nieuwsgierig bent naar zijn ontwikkeling dan ben je voortdurend in beweging om te kijken naar wat het kind beweegt. Hierdoor ontstaan steeds nieuwe praktijk inzichten en theorieën.

In zijn aanpak staat de ontdekkingstocht van het kind zelf centraal. Kinderen worden geboren met een enorm palet aan talenten en mogelijkheden. Ieder kind is competent, krachtig en intelligent en beschikt over wel honderd talen om met zijn omgeving te kunnen communiceren, ze ontwikkelen fantasieën, gedachten en ideeën.

Bruno kijkt en luistert naar wat de kinderen kunnen en wat ze doen en niet anders om. Daarnaast  biedt hij genoeg mogelijkheden om binnen een bepaalde structuur en kader alle mogelijkheden om het kind te laten ontdekken. Hij luistert naar het kind en met zijn kennis en deskundigheid ondersteunt hij het proces, want de nadruk ligt niet perse op het resultaat. Activiteiten zijn een middel. Een taal om aan kinderen het gevoel te geven dat ze uniek zijn met hun talent en creativiteit. Het gaat om experimenteren, uitproberen, met elkaar delen en vooral om van elkaar te leren! Kinderen zijn echt tovenaars.

Voor hem is het de kunst  om hun magie te stimuleren. Als volwassenen  zijn we participant. Door middel van  kunst, drama, muziek, techniek en koken kunnen kinderen hun eigen belevingswereld mooier en waar maken. Hoe geweldig  is dat?

Elk kind is uniek. Elk kind is krachtig. Elk kind is creatief en gericht op communicatie.

Liefs Mariët: excursies-bolsena-italie/https://volgderodeschoentjes.nu/

Instagram en Facebook: @volgderodeschoentjes

Ciao Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *