Verloving aan het Lago Maggiore

Samantha Giannattasio van @Amoreanditaly vertelt haar bijzondere verhaal over haar huwelijksaanzoek aan het Lago Maggiore. Zwijmel mee :).

Verloving aan het Lago Maggiore

Voordat Maarten mij leerde kennen was hij al eens naar het Lago Maggiore geweest met een bedrijfsuitje. Hij vond het toen zo mooi en uniek dat hij zichzelf beloofde om terug te keren naar het wonderlijke meer. Dus toen we op zoek gingen naar een nieuw plekje om te bezoeken, viel de keuze op Lago Maggiore. Het meer ligt niet al te ver weg vanaf mijn familie dus de locatie was ideaal om de tweede week dan naar Emilia Romagna te gaan.

Isole Borromeo

Ik kan me nog heel goed herinneren wat ik zag toen we met de auto naar het meer reden. We kwamen een tunnel uit en daar was het, ineens voor mijn ogen, ik kon er niet meer omheen. Het meer wordt omcirkeld door bergen met liefelijke dorpjes. Ik dacht: ‘dit is net een schilderij’. En toen ik ook nog eens de Isole Borromeo op het water zag liggen, was ik verkocht.

Boek hier jouw vakantie:

Residence Roccolo Ghiffa

We hadden een heel schattig, rustig gelegen appartement via booking.com geboekt. Het appartement draagt de naam ‘Residence Roccolo’ en het ligt in een klein dorpje Ghiffa.
Dit dorpje ligt wat hoger in de bergen dus de hele weg van en naar het appartement was ontzettend mooi met altijd zicht op het meer.

https://www.booking.com/hotel/it/residence-roccolo.nl.html

Het appartement bevat één slaapkamer, een badkamer met douche, een eigen keuken, een vrij grote woonkamer en een terras met uitzicht op het meer. Genoeg voor twee personen. Het was er ontzettend schoon en goed verzorgd. De eigenaar, een hele aardige wat oudere man, stond ons op te wachten bij de poort want we konden onze auto fijn parkeren op een privé terrein.

De eerste twee dagen regende het enorm aan het Lago Maggiore, maar ik was ook ziek geworden dus van de regen hebben we weinig gemerkt. Op dag 3 was ik gelukkig weer beter en toen zijn we rustig aan naar Cannobio geweest. Een super leuk dorpje met een boulevard en leuke restaurants. Het was die dag nog steeds geen mooi weer dus we hebben lekker gekookt in het appartement en een wandeling gemaakt toen de regen voorbij was.

Dag 4 Isole Borromeo Lago Maggiore

De volgende dag, dag 4, was er niets meer van de regen te zien en de zon straalde! Dit beloofde een mooie dag te worden. Van tevoren hebben we even gekeken wat het weer op die dag zou gaan doen dus we hadden al besloten dat we vandaag de Isole Borromeo gingen bezoeken. Online hadden we al tickets gekocht voor de boot, en die kun je dan laten zien vanaf je telefoon.

Isola Madre Lago Maggiore

Vanaf Ghiffa reden we naar Stresa. In Stresa konden we de boot pakken die om het uur naar het eerste eiland, Isola Madre, ging. Op Isola Madre zit een botanische tuin met rondlopende witte pauwen en een mooi paleis die je van binnen kunt bekijken. Hier waren we zo’n anderhalf uur wel zoet mee want je kunt er heerlijk wandelen.

Isola Pescatori Lago Maggiore

Daarna konden we wachten op de boot die ons naar het tweede eiland zou brengen, Isola Pescatori. Dit is een visserseiland zoals de naam luidt. Je vindt op dit eiland een heus dorp met kleine straatjes, restaurants en souvenir-winkels. Je kunt jezelf onderdompelen in de warmte van de gezellige straatjes terwijl het meer met haar bergen domineert op de achtergrond. Op dit eiland hebben we heerlijk geluncht bij een pizzeria waarbij ons tafeltje aan de oever stond waardoor we een ongelooflijk uitzicht hadden.

Isola Pescatori

Na te hebben uitgebuikt, zijn we nog even een rondje gaan lopen totdat het weer tijd was om de boot te pakken naar het derde tevens laatste eiland, Isola Bella. Vanaf het moment dat ik mijn voet aan wal zette was ik verwonderd door dit eiland. Je wordt verwelkomd door een groot paleis, waarvan je nog niet eens het idee hebt hoe groot het daadwerkelijk is.

aanzoek Isola Bella Lago MAggiore

Maarten gaf aan dat hij perse de tuin wilde zien waar Isola Bella zo bekend om staat, dus we gingen uitzoeken wat we moesten doen om dat waar te kunnen maken. Eerst wilde ik even een rondje lopen door de mooie straatjes, voordat we ons naar de ingang van het paleis manoeuvreerde. Ik merkte op dat moment totaal niet hoe zenuwachtig Maarten aan het worden was. Ik was alleen maar bezig met de schoonheid om me heen terwijl ik verwoed foto’s stond te maken.

Heel fijn, het bleek dat we het paleis en de tuin konden bezoeken en dat we al voor de entree hadden betaald toen we de tickets kochten voor de boot, dus dat was mazzel. Rustig aan wandelden we door de pracht en praal van het paleis, want pracht en praal was het zeker. Ik voelde me net een prinses in me fleurige plissé jurk.

Samantha Giannattasio & Maarten

Maarten werd Zenuwachtig

De tuin was een waar sprookje! We stapten de tuin in en het leek alsof we in een soort labyrint waren gekomen, die je naar het meesterwerk, het Theater, breng waar Isola Bella zo bekend om staat. Ondertussen werd Maarten steeds zenuwachtiger. Achteraf hebben we enorm moeten lachen om het feit dat ik dorst had  en dus even wat te drinken uit zijn rugtas wilde pakken, maar dat mocht niet. Maarten deed heel krampachtig en ik vond dat op dat moment wel een beetje gek want ik mocht altijd alles pakken. Echter, dacht ik er niet verder over na en vervolgden we ons pad.

Toen we uiteindelijk bij het ‘theater’ aan waren gekomen, wilde ik erop. Ik kan je vertellen dat ik ontzettend graag mijn mening uit, dus dat deed ik zeker hier ook. En terwijl we naar boven liepen via de met bloemen bedekte trappen, zei ik de hele tijd ‘Wat romantisch hè’ en ‘Wat mooi hè’. En toen moet hij hebben gedacht: Dit is het.

Afleidingsmanouvre

‘Zullen we hier samen een foto maken? Ga jij daar maar staan’. Dat is wat Maarten tegen me zei toen we boven aan waren gekomen bij een muur dat was bezaaid met rozen. Ik weet nog dat ik met ingehouden adem naar het uitzicht stond te kijken, want die was vanaf hier nog veel mooier. Terwijl Maarten zijn telefoon als een afleidingsmanoeuvre aan het settelen was, vond ik het nodig om te zeuren dat hij het niet zo moest doen, maar zo.

Terwijl ik dit schrijf zit ik enorm te giechelen over hoe het ging. Maarten was ondertussen zo zenuwachtig geworden dat hij per ongelijk op een paar bloemen ging staan en boze Duitsers en Fransen op zijn dak kreeg die voorbij liepen. Maar dit werd door de mensen om ons heen al snel vergeten toen hij ineens op één knie voor me zat met een ringdoosje in zijn handen.

Liefs Samantha

Italy blogger: Instagram @Amoreitaly

Heb je ook zo’n leuk verhaal of wil je jouw bedrijf of product delen met onze volgers, stuur dan een bericht naar passievooritalia@gmail.com.

Ciao Jennifer & Anja

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *