Mooiste herinnering van Huib – Meer van Trasimeno

Huib van Burik stuurde ons foto’s toe van zijn mooiste herinnering aan het Meer van Trasimeno in Umbrië.

Het Meer van Trasimeno – Lago Trasimeno. Wij komen hier nu al 7 jaar achter elkaar en het verveelt nog steeds niet. Elke jaar genieten wij weer van de natuur, het lekkere Italiaans en eten en de vriendelijke mensen.

De laatste 4 jaren op Camping Polvese in San Arcangelo (Perugia) Umbrië. Wij hadden gereserveerd voor juni a.s., maar helaas lukt dat niet door het Coronavirus. We hopen in september te gaan. https://www.polvese.com/

Boek hier jouw vakantie:

Nog sneeuw op de Gotthard in juni

Lago Trasimeno – het uitzicht op het Meer van Trasimeno vanaf de camping van Huib.

Meer van Tresimeno

Het Blauwe Meer Tussen de Groene Heuvels van Umbrië. Het op drie na grootste meer van Italië ligt vlak bij  de grens van Toscane in centraal Italë. Beroemde kunststeden als Florence en Rome waar Italië beroemd voor is liggen in de buurt. Het meer is ideaal om te genieten van de rust. Denk aan kleine dorpjes, mooie strandjes en eilandjes. Isola Maggiore en Isola Polvese zijn te bezoeken.

Isola Polvese is een schitterend natuurreservaat waar je heerlijk kunt wandelen. Ook leuk om Parco del Lago Trasimeno te bezoeken. Het is mogelijk om met een gids het landschap rond Trasimeno te bezoeken via natuurwandelingen. Dit mooie natuurgebied is het grootste van de zes Regionale Parken in Umbrië. Zeker de moeite waard om te bezoeken.


Ciao,

Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *