Mooiste herinnering van Floor – Arenzano

Floor Snijders stuurde ons haar ‘Mooiste herinnering’ van Italië, ‘Arenzano’. Wij begrijpen helemaal waarom ze er zo naar verlangt!

Floor: ‘Dit is het Grand Hotel Arenzano, voorstadje van Genua en staat aan de Ligurische kust. Het is een oud hotel maar met allure. Heerlijke ontbijtjes en ligt aan de zee. Achterzijde ligt aan een groot park. Veel conferenties en huwelijken en niet duur. Goede 24 uurs service met erg vriendelijk personeel en brandschoon. Ik ben er kind aan huis.

Boek hier jouw vakantie:

Grand Hotel Arenzano
Grand Hotel Arenzano

Heb in dit plaatsje ruim 40 jaar geleden mijn hart verloren en er ook gewoond. Om mijn heimwee te stillen reis ik elk jaar terug en verblijf dan hier, in dit hotel, mijn vorige buren. Ik heb dan hetzelfde uitzicht als toen en geniet ’s avonds in volle teugen van mijn glaasje wijn en van het geruis der golven. La dolce vita.

Arenzano is een klein voorstadje van Genua en ligt aan de Ligurische kust. Het heeft een moderne kleine jachthaven waar een duikschool gevestigd is.

Wanneer je bovenlangs deze haven de kustlijn volgt kom je vanzelf op de oude spoorlijn terecht. De Vecchie Ferrovia, is nu een wandelpad en voert je van Arenzano via Cogoleto naar Varazze. Fietsen zijn er ook te huur. Het is een afwisselend stuk van donkere tunnels en mooie zeegezichten. Een aanrader.

Arenzano zelf is een lieflijk oord met een mooie boulevard waar je heerlijk kunt flaneren. Neem plaats op een van de vele bankjes en geniet mee van de verhitte discussies die de locals  graag onder de palmen met elkaar voeren. Je kunt er heerlijk eten in de vele restaurantjes die vaak vis op de kaart hebben staan.

Arenzano

Achter het Grand Hotel ligt een enorm park met het prachtige oude gemeentehuis dat te bezichtigen is. In het park lopen onder meer pauwen, ganzen en konijntjes. En er staat een oude Orangerie, een mooi glazen gebouw. Heerlijk om hier te picknicken onder de schaduw van oude bomen. Het dorp biedt veel maar je stapt zo op de trein naar bijvoorbeeld Savona of Genua, mocht je een stad willen bezoeken. Alleen al de treinreis langs de kust is leuk en de treinkaartjes zijn niet duur.

Savona

 

 

 

 

 

Cinqueterre is van hieruit ook prima per trein te bereiken maar in de zomermaanden vertrekken er vanuit de haven ook boten naar Portofino of Porto Venere.

Een dagje luieren aan het water kan bijvoorbeeld midden aan de boulevard bij Bagni Lido. Het is een mooi ingericht zwembad met alle denkbare comfort compleet met bar en warme keuken. Je kunt ligstoelen en een kleedhokje per dagdeel huren. Om de kleine honger te stillen eet men hier een stukje focaccia. Vraag er een karafje bubbels van de tap bij, spumante alla spina. Héérlijk fris en ook goedkoop.

Bagni Lido

 

 

 

 

 

Shoppen kun je naar hartenlust in de smalle straatjes met leuke winkeltjes. Of je gaat op vrijdag naar de markt waar je alle denkbare cadeaus kunt vinden voor het thuisfront. En ’s avonds geniet je natuurlijk van de pasta met pesto die uit deze regio komt. Met een goed glas wijn sluit je zo de dag af. La dolce vita, wat wil je nog meer.

Liefs Floor Snijders

Heb jij ook zo’n mooie herinnering die je wilt delen met Passie voor Italia, stuur dan je verhaal en circa 5 foto’s naar passievooritalia@gmail.com.

Ciao Anja en Jennifer

Published by

2 thoughts on “Mooiste herinnering van Floor – Arenzano

  1. Ah wat leuk om te horen Floor!
   Wij zijn blij met jouw inzending. Wat een mooie plek 😀.
   Zou je het willen delen op jouw sociale media? Wie weet inspireer jij weer anderen om hun mooiste herinnering te sturen.

   Fijne dag Floor en stai forte ❤️ Anja en Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *