Wijnen van de maand- rode Barbera- witte Arneis van Pescaja- Amico del Vino

Amico del Vino heeft 2 heerlijke wijnen van de maand voor Passie voor Italia geselecteerd! Bestel nu en ontvang een Italiaans cadeautje van eigenaar en wijnkenner Edwin van der Fluit.

Edwin van der Fluit

Wijnhuis Pescaja

De wijnen van de maand maart zijn twee wijnen van het wijnhuis Pescaja. Een erg mooi bedrijf gerund door een excentrieke wijnmaker Giuseppe Pescaja uit Cisterna d´Asti. Hij is een eigenzinnige wijnmaker en maakt fantastische fruitige stijlen van Authentiek druivensoorten uit Piemonte. Hij werkt veel met de druivensoorten Arneis, Barbera, Nebbiolo die hij op een moderne manier gemaakt zij wat er voor zorgt dat al zijn wijnen meteen op druk zijn en heerlijk fruitig van smaak zijn.

Deze wijnen worden gemaakt op een klein wijndomein die wordt gerund door Giuseppe alias Beppe. Hij is zowel topwijnmaker, maar kan ook vertellen over wijn als een echte filosoof. De wijngaarden van Pescaja bevinden zich voornamelijk in “Roero”, “Langhe” en de “Colline Alfieri” in de buurt van “del Monferrato” in Piemonte; drie zones die bijzonder geschikt zijn voor de wijnbouw (de vele heuvels zorgen voor een perfecte blootstelling aan de zon). Ze worden ook beïnvloed door de nabijgelegen Alpen (harde winters en koele zomeravonden) en door de Middellandse Zee, die op slechts 80 km afstand ligt. Voor de rode wijnstokken is het land in feite kalksteen, voor de witte is het zandachtig kleiachtig.

Pescaja wijngaarden

De liefde voor het land en de wens om het uit te drukken, betekent niet dat je geen gebruik hoeft te maken van de meest geavanceerde apparatuur die het grootste aantal mogelijke kenmerken van een wijn zal krijgen. Bij Pescaja worden alle innovatieve methoden die nog steeds de natuurlijke goedheid behoud, gebruikt om een ​​”moderne” wijn te produceren die is aangepast aan de eisen van de tijd en beschikt over een sterke persoonlijkheid.

“Hi-Tech” -apparatuur betekent niet dat u niet hoeft te letten op de verzorging van de wijnstokken. Beppe besteedt bijzondere aandacht aan de verzorging van de wijnstokken en het verkrijgen van trossen druiven van ongeëvenaarde zuiverheid en concentratie. De kwaliteit van de wijngaarden zijn duidelijk van veraf te zien, grenzend aan perfectie.

Rode wijn

Pescaja Barbera d’Asti DOCG Soliter,

Appellation/regio: Monferrato, Piemonte – Producent: Pescaja – Druivensoort: Barbera

Deze topwijn rijpt deels op RVS en hout. Volle geur van donker fruit. In de smaak mooi rijp fruit van kersen en bosvruchten. In de afdronk frisse zuren kruiden en rijpe tannine’s.

Lekker bij gegrilde vleesgerechten van rund, wild, varkensvlees. Daarnaast ook een goede combinatie bij stevige pastagerechten. Of verschillende stevige kaassoorten.

Voor de rode Pescaja Barbera d`Asti DOCG Soliter. Gemaakt van 100% Barbera

€14,95

Barbera d Asti

https://www.amicodelvino.nl/a-53644841/rood/pescaja-barbera-d-asti-docg-soliter/

Witte Wijn

Pescaja Terre Alfieri Arneis DOCG

Wijn: Roero Arneis

Appellation/Regio: Roero Arneis DOCG – Producent: Pescaja – Druivensoort: Arneis

Gemaakt van 100% Arneis (een heel lekkere druif die goed in Piemonte gedijt) van de wijngaarden Colline Alfieri. De Arneis wordt ook wel de witte Barolo genoemd.

In de geur vind je perzik, meloen en bloesem. Een frisse smaak van meloen, peer en mineralen, een mooie lange afdronk met frisse zuren.

€14,95

Arneis

https://www.amicodelvino.nl/a-53644736/wit/pescaja-roero-arneis-docg/

Volgers van PassievoorItalia ontvangen van Edwin – Amico del Vino een leuk Italiaans cadeautje plus een korting bon op zijn proeverijen op een bestelling.

We zijn erg benieuwd of je de wijn hebt besteld. Stuur ons een bericht naar passievooritalia@gmail.com en laat ons weten wat je van de wijn vindt. Of laat het ons weten via Instagram of Facebook: @passievooritalia2.

Ciao Anja en Jennifer

Jennifer
Anja

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *