De parels van Puglia – Ostuni en Lecce

Puglia

De zwoele sfeer die overal in Puglia hangt kun je niet missen. Als je het vliegtuig uitloopt ruik je al de mix van de zee, de olijfbomen en de zon. Puglia heeft een heerlijk mediterraanse geur die je terug bij thuiskomst nog ruikt. De Zuid-Italianen leven een relaxt leven en doen alles een tandje langzamer, op zijn mediterraans. Er is altijd tijd en een goed excuus voor een sterke espresso en il pranzo (de lunch) is een van de belangrijkste moment van de dag.

Boek hier jouw vakantie:

Lecce

is een adembenemende stad die in het hart van Puglia te vinden is. De barokke kerken, smalle straatjes en rijkversierde gevels zorgen ervoor dat je je in een openluchtmuseum bevindt. De vele restaurant en bars zorgen voor heel veel leven op de straten en een gemoedelijke sfeer. Doordat er meerdere universiteiten in en rondom Lecce zijn, is er in de stad een bruisend avondleven waar jong en oud naast elkaar een wijntje drinken. Dit zorgt voor een top sfeer en een perfecte plek om lekker rond te paraderen. Niet alleen Puglia is mega veelzijdig, ook het aanbod aan accommodaties is enorm! Er is altijd wel een spot die past bij jouw stijl en smaak.

Lecce
Little Dolce in Lecce

Little Dolce bevindt zich in een historisch palazzo dat ongeveer 400 jaar oud is. De vier sfeervolle kamers zijn ingericht met veel oog voor detail en stijl. De plafonds zijn meer dan 6 meter hoog en vele zijn rijkelijk beschilderd. In de Ballroom en Romanticroom ligt nog de 200 jaar oude vloer.

Slaapkamer Little Dolce

Het Little Dolce ontbijt veranderd van dag tot dag met zowel lokale als internationale producten. Met mooi weer, en dat is het bijna altijd in Puglia, geniet je van het uitgebreide ontbijt op het dakterras dat uitkijkt over het historische centrum van Lecce.

Het ontbijt van Little Dolce

Dat is in het kort lekker thuiskomen in Lecce.

Joelle de eigenaresse van Little Dolce

Joelle, de eigenaresse, runt de b&b al 6 jaar met veel passie. ‘Mijn doel is mijn gasten net zoveel te laten genieten van Lecce en de omgeving zoals ik dat ook nog elke dag doe. Er is hier zoveel te doen en te zien en daar geef ik graag vele tips en informatie over. Vergeet bijvoorbeeld niet omhoog te kijken als je door Lecce loopt, want zo ontdek je de mooiste balkonnetjes en gedetailleerde ornamenten.’

Zes jaar geleden besloot Joelle het roer om te gooien en het helemaal anders te gaan doen. Meer zon, meer genieten van het buiten leven en weg uit Amsterdam. Ze ontdekte Lecce, een bruisende stad, die toen nog vrij onbekend was, maar vanaf het eerste moment dat ze voet zette op Pugliese bodem was ze verkocht en wist ze het zeker: dit was de plek voor haar Italiaanse droom. Sinds dien runt Joelle haar Little Dolce b&b in het barokke hart van Puglia, Lecce.

Wil je de avonturen van Joelle volgen op sociale media? @little_dolce_bedandbreakfast

Om de b&b te boeken kijk dan op: www.littledolce.nl

Ostuni

Het witte stadje Ostuni, ook wel Citta Bianca genoemd, is een van de bekendste stadjes in de regio Puglia. Deze stad mag je zeker niet overslaan als je reist in Puglia. Je vindt hier een imposant plein waar je met geluk een bruidspaar uit de kerk ziet lopen. Ook zijn er talloze kronkelende straatjes om in te verdwalen. Ostuni is op een heuvel gebouwd, waardoor je vanuit het oude centrum een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Ook is de zee te zien vanuit de heuvels. Fijn dat de Adriatische kust maar op 8 kilometer afstand is van het  centrum van Ostuni.

Villa di Bellezza Ostuni

Een parel in het hart van Puglia. De lange oprijlaan brengt je in een oase van rust. Tussen de olijfbomen staat een lichte zonnige villa. Door de openslaande deuren waait een zachte bries naar binnen. Functionaliteit en comfort vloeien samen. De natuurlijke materialen en zachte kleuren vormen een eenheid met het landschap.

Reken op romantische hoekjes zowel binnen als buiten. Het landgoed is prachtig aangekleed met luxe Ibiza bedden, een trampoline en een schitterend gelegen zwembad. Na een duik in het zwembad geniet je van de buitenkeuken en een glaasje wijn uit de streek!

Dit is een huis om te ontspannen, met vrienden en familie. Italiaans op haar allerbest… Omdat Linsey – de eigenaresse van de villa – een liefde heeft voor het ontdekken van bijzondere plekjes, krijgen alle gasten ook een unieke travelglossy cadeau. Een mooi vakantie gegarandeerd!

 

Instagram Momentsbylinsy

Linsy Beijers en haar man zijn de eigenaren van de mooie villa.

Wil je haar avonturen volgen? Zoals de Italiaanse lessen die ze nu volgt? Of naar het seizoen van de villa. Check dan haar Instagram: @momentsbylinsey. Hier deelt ze volop mooie avonturen die ze samen met haar man en dochter (2 jaar) beleeft.

Via www.villadibellezza.com kun je de villa huren.

Passie voor Italia

Wil je meer informatie over Puglia of wil je een reis op maat? Neem dan contact op met Passie voor Italia. Onze reisadviseurs helpen je graag verder. passievooritalia@gmail.com.

 

Ciao Jennifer & Anja

 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *