WIJN VAN DE MAAND – CIÙ CIÙ – Amico del Vino

Amico del Vino heeft een heerlijke wijn van de maand voor Passie voor Italia geselecteerd! Bestel nu en ontvang een Italiaans cadeautje van eigenaar en wijnkenner Edwin van der Fluit.

De rode wijn is de Ciù Ciù Bacchus

Ciù Ciù Bacchus is een combinatie van druivensoorten Sangiovese en Montepulciano. Prijs 8,45 euro per fles. Ciù Ciù Bacchus is een volle, krachtige en romige wijn. Zorgvuldig geteeld op de heuvels van de regio Le Marche. Bacchus is 1 van de vele toppers van Ciu Ciu. Mooie rode wijn met rijp donker fruit braam en pruimen en zongedroogd fruit. Bacchus wijn is uitgeroepen tot 1 van de beste Europese wijnen onder de 20 euro door Forbes Magazine.

Bestel hier: https://www.amicodelvino.nl/a-53541578/rood/ciu-ciu-bacchus-piceno-dop/

Vul bij ‘kortingscode’ Passievooritalia in en ontvang een leuk Italiaans cadeautje plus een kortingsbon voor een  proeverij bij Edwin!

De witte wijn is de Ciù Ciù Oris

Ciù Ciù Oris is een combinatie van druivensoorten Pecorino, Passerina en Trebbiano. Prijs 8,45 euro per fles. Deze wijn wordt gemaakt in de provincie Ascoli Piceno tot op een hoogte van 700 meter boven zeeniveau. Het bouquet is zoet met pitvruchten en witte bloesem. Het streelt je gehemelte met aromatische tonen van warmte en frisheid met een licht bittertje.

Bestel hier: https://www.amicodelvino.nl/a-53555881/wit/ciu-ciu-oris-falerio-dop/

Vul bij ‘kortingscode’ Passievooritalia in en ontvang een leuk Italiaans cadeautje plus een kortingsbon voor een  proeverij bij Edwin!

Kijk voor meer wijnen op de website van Amico del Vino: www.amicodelvino.nl

over Het wijnhuis Ciù Ciù

Het wijnhuis Ciù Ciù kun je vinden in het zuiden van de provincie Le Marche Ascoli Piceno in het plaatsje Offida. Ciù Ciù is een familiebedrijf dat eigendom is van de familie Bartolomei.

Al in 1970 werken Natalino en Anna hun droom van het tot leven brengen van lokale tradities in de landbouw en de wijnbereiding. Een pure uitdrukking van Offida. Vanaf 1994 wordt het bedrijf gerund door hun zonen Massimiliano en Walter, wiens respect voor de passie van hun ouders en erfgoed wordt getuigd door hun keuze om het oorspronkelijke pad te volgen om oude, lokale druiven te gebruiken in hun wijnen.

Het bedrijf ligt op het platteland van Offida en bezit naast de wijngaarden ook 4.000 olijfbomen. Allemaal gecertificeerd biologisch.

Wil je meer weten over het wijnhuis kijk dan op onze blog ‘Op bezoek bij het Italiaanse wijnhuis Ciù Ciù: https://passievooritalia.nl/2020/01/27/op-bezoek-bij-het-italiaanse-wijnhuis-ciu-ciu/

============================================================================================

We zijn erg benieuwd of je de wijn hebt besteld. Stuur ons een bericht naar passievooritalia@gmail.com en laat ons weten wat je van de wijn vindt. Of laat het ons weten via Instagram of Facebook: @passievooritalia2.

Ciao Anja en Jennifer

     

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *