Op bezoek bij het Italiaanse wijnhuis Ciù Ciù

Passie voor Italia neemt je mee naar het bekende wijnhuis CIÙ CIÙ in het zuiden van de provincie Le Marche Ascoli Piceno in het plaatsje Offida. Het wijnhuis Ciù Ciù is een familiebedrijf dat eigendom is van de familie Bartolomei. Al in 1970 werken Natalino en Anna hun droom van het tot leven brengen van lokale tradities in de landbouw en de wijnbereiding. Een pure uitdrukking van Offida. Vanaf 1994 wordt het bedrijf gerund door hun zonen Massimiliano en Walter, wiens respect voor de passie van hun ouders en erfgoed wordt getuigd door hun keuze om het oorspronkelijke pad te volgen om oude, lokale druiven te gebruiken in hun wijnen.

Boek hier jouw vakantie:

Het bedrijf ligt op het platteland van Offida en bezit naast de wijngaarden ook 4.000 olijfbomen. Het is dus ook mogelijk om biologische olie te bestellen. Allemaal gecertificeerd biologisch.

In het begin concentreerde het wijnbedrijf zich voornamelijk op inheemse variëteiten zoals Trebbiano, Passerina, Pecorino, Montepulciano, Sangiovese van Piceno. En vervolgens zijn wijngaarden uitgebreid naar de Verdicchio dei Castelli di Jesi en het gebied Lacrima di Morro d’Alba.

Het wijnhuis Ciù Ciù staan voor wijnen die met passie worden gemaakt van authentieke druivensoorten uit de regio. De wijnen van Ciù Ciù zijn geconcentreerd, aromatisch, uitgesproken en alle prima op dronk op het moment dat de wijn wordt uitgebracht. Het zijn biologische wijnen en tevens ook vegan. Deze manier van wijnbereiding zorgt ervoor dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de smaak, er minimaal gebruik wordt gemaakt van sulfiet en natuurlijk het milieu zo min mogelijk wordt belast!

bezoek het wijnhuis

Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het beroemde wijnhuis. Ga mee met de familie en woon enkele momenten bij van de oogst, de belangrijkste periode van het jaar. Ze nemen je mee over over de paden die de wijngaarden kruisen, om de druiven te ontdekken waaruit de Ciù Ciù biologische wijnen worden geboren.

Ben je geïnteresseerd in een bezoek naar het wijnhuis Ciù Ciù, een compleet verzorgde wijnreis of wil je een reis op maat laten maken? Neem dan contact op via passievooritalia@gmail.com. één van onze reisspecialisten helpt je graag verder om een prachtige reis voor jou samen te stellen!
SHOWROOM wijnhuis Ciù Ciù, Piazza del Popolo, 20, Offida (AP), Tel. +39 0736 810001
Proeflokaal Ciù Ciù

 

Artikel Zest Magazine 2019
ZEST Magazine

De redactie van Zest Magazine ging in 2019 op bezoek bij Ciù Ciù en zij waren zeer onder de indruk. Ze noemde het een traditioneel wijnhuis, dat vanuit het Italiaanse De Marken (Le Marche) langzaam de wereld verovert. En dat is niet zo gek, want kwaliteit staat voorop.

Bestellen Ciù Ciù wijnen

Ben je al nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere wijnen? Passie voor Italia heeft ook een mooie kortingscode voor jou kunnen regelen bij Amico del Vino. Vrijdag 31 januari plaatsen we een blog waarin de kortingscode staat. Bij iedere bestelling ontvang je ook nog eens een Italiaans cadeautje van onze wijnspecialist Edwin van Amico del Vino. https://www.amicodelvino.nl/

Of neem contact op met ons via passievooritalia@gmail.com, we helpen je graag verder.

Edwin van Amico del Vino vertelt je alles over bijzondere Italiaanse wijnen, waaronder Ciù Ciù.

 

Ciao Anja en Jennifer

 

Published by

One thought on “Op bezoek bij het Italiaanse wijnhuis Ciù Ciù

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *