Wie gaat mee? – Mindfulness in Napels

Van 30 maart 2020 tot 2 april 2020 organiseren Renda Pronk (@Renda_yoga) en Iris de Brouwer (@LocalinNaples) samen met B&B Casa Tolentino en Cooking Classes Naples een Mindfulness in Napels. Nieuwsgierig? Lees snel verder voor informatie over de reis.

RENDA PRONK EN IRIS DE BROUWER: Ze leerden elkaar lang geleden kennen op de PABO in Amsterdam om leerkracht basisonderwijs te worden. Een bijzondere vriendschap ontwikkelde zich die voor het leven blijkt te zijn.

Na verschillende ervaringen in het onderwijs van beiden kanten heeft Renda zich ondertussen ook ontwikkeld als Yoga docent terwijl Iris naar Napels is verhuist en de auteur is van de reisgids Time to Momo Napels en dè Nederlandse local in Napels is. Nu, na al die jaren komen hun wegen weer samen en combineren ze wederom, dat waar ze samen goed in zijn! “Wij volgen ons hart en proberen te genieten van het leven”.

WAAROM NAPELS? De essentie van het mens-zijn is dat men geen perfectie hoeft te zoeken (George Orwell 1903-1950). Nergens bestaat perfectie, en in Napels zeker niet. Als het je lukt om dat los te laten, dan lukt het je ook om de magie van Napels te voelen.

Boek hier jouw vakantie:

In Napels en omgeving schijnt bijna altijd de zon. Het is een gebied vol kunst, cultuur, traditie, geschiedenis en wijsheid. De mensen leven er dag voor dag, het leven nemende zoals het komt. Het wordt gevoeld en geuit; zijn ze boos, dan zijn ze boos en laten ze dat merken, willen ze zingen, dan gaan ze zingen. Belangrijk voor een Napolitaan zijn relaties en lekker en goed eten. De basis van alles. Onze Mind-walks en yoga zullen plaatsvinden op mooie plekken in en rond Napels, waar al deze elementen samen komen.

DE LOCATIE: Wij hebben bewust gekozen voor B&B Casa Tolentino door de sociale, culturele, historische en ecologische aspecten en visies die er aan deze B&B verbonden zijn. Het is ontstaan uit een sociaal project met als doelstellingen een kans te bieden en de waardigheid terug te geven aan de wijk de Quartieri Spagnoli en haar bewoners.

Je vindt Casa Tolentino in een gerestaureerd klooster uit 1618. De kamers zijn ruim, hebben een eigen badkamer en we hebben bewust gekozen voor kamers met zeezicht. Het ligt boven aan de drukke volkswijk Quartieri Spagnoli en onder aan de heuvel waar de middenklassewijk Vomero op ligt. Een onverwachte oase van rust, met, door de hogere ligging fantastische uitzichten.

In de B&B werken alleen maar jongeren die komen uit de wijken Quartieri Spagnoli en Rione Sanità. Peppe, Nando, Gianluca, Federica, Francesco en Antonio  doen er alles aan om met hun passie en visie de bezoekers van Napels niet alleen welkom te laten voelen, maar ook iets mee te geven aan geschiedenis, cultuur en traditie.

Dit speciale team, de aandacht voor gezond en bewust leven, de hulp aan de straatkinderen van de wijk, de bijzondere kloostertuin en de unieke ligging maken dit voor ons de perfecte plek voor deze inspirerende week.

WAT GAAN WE DOEN? Ons idee om Mindfulness door middel van Mind-walk en Yoga naar de omgeving van Napels te brengen komt voort uit een combinatie van factoren. Een Mind-walk heeft nog meer effect in deze omgeving. Het even helemaal los zijn van alles. Het contact met de natuur die heel anders voelt dan we in Nederland gewend zijn. De zon en warmere temperaturen, het verleggen van grenzen en gewoon doen en voelen waar je zin in hebt. We bieden elke dag een yoga les aan die uitdagend is voor zowel beginners als voor gevorderden. Er zijn  ideeën en mogelijkheden, maar alles is vrij! Volg je hart en doe waar je zin in hebt!

*Het programma is onder voorbehoud. Wij plannen alles, maar nemen ook de flexibiliteit om het programma eventueel ter plekke aan te passen als ons dat beter lijkt.

MINDFUL IN NAPELS: We starten iedere ochtend met een Yin-yoga class in de Kloostertuin van Casa Tolentino. Yin opent je hart, geeft je lichaam en geest ruimte, brengt je in contact met jezelf, houdt je in het NU. Die ruimte neem je mee in de Mind-walks, en maakt dat je bewust en open de thema’s van de Mind-walk toestaat. De combi Yin en Mind-walk kan een live changer zijn. Hoever ben jij bereid te gaan op reis door je zelf?

Mindful staat voor Aandacht, voor Bewust. Aandacht voor je zelf, je omgeving, de verbinding met alles en iedereen. Voel, proef, ruik, zie, luister. Ervaar Bewust!

WAT IS MIND-WALK? Mind-walk is meditatief wandelen met invloeden uit yoga, tai-chi en mindfulness. Mind-walk is een reis met jezelf, door jezelf, naar jezelf. Mind-walk is een down to earth training.

WAT IS YOGA? Yoga is het verbinden, in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Door middel van je ademhaling verbind je asana’s (houdingen vloeiend en/of statisch) aan elkaar. Het brengt rust, flexibiliteit, ruimte, vergroot je bewust-Zijn.

Wat is PRANAYAMA? Beheersing van de ademhaling. Prana staat voor levenskracht, ayama voor beheersing. Fysiek houdt dat in meer zuurstof in het bloed brengen. Mystiek leert het je je prana, levenskracht te beheersen. Pranayama geeft rust en verlichting en vergroot je bewust-Zijn.

HET PROGRAMMA: Laat je vooral verrassen en meevoeren in het NU van de dag.
We bieden:
– Ochtend yoga class
– Avond pranayama class
– Mind-walk “Where The Magic Happens”
– Organic food Cooking class o.l.v chef Pippo Carnevale
– E-bike fietstoer naar Monte Nuovo o.l.v Salvatore di Stadio
– Rondleiding Klooster
– Stadswandeling in het altijd magische Napels

*Het definitieve programma sturen we je voor aanvang van de week toe met ook handige tips en kledingadvies. Het programma is flexibel. Als wij denken dat het beter is dingen aantepassen of te veranderen, dan doen wij dat.

PRIJS: 749,-. Boek je vóór 1 november 2019 dan ontvang je €50, – korting!

Boek hier jouw vakantie:

INCLUSIEF: Check-in 30 maart check-out 3 april in een gedeelde 2 persoonskamer met uitzicht op zee, badkamer en ontbijt. * voor eigen kamer wordt €50,00 pppn extra bijdrage gevraagd

Dagelijkse yoga /mindfulness sessies met een ervaren Nederlandstalige YOGA/Mindwalk docent.

Mind-walk met een ervaren Nederlandstalige YOGA/Mindwalk docent.

Stadstour door Napels met Nederlandstalige local.

3 keer een diner in de buurt van het hotel.

Kookcursus en diner.

Fietstocht met ebikes en professionele begeleiding.

Nederlandse begeleiding en ondersteuning voor en tijdens de week door Local in Naples – Iris de Brouwer.

Napolitaanse mindset en een gevarieerd Mindfulness programma.

HOE KOM JE ER? Transavia, Easyjet, Ryanair én KLM vliegen in een directe vlucht op Napels Capodichino. Vroeg boeken scheelt aanzienlijk! Transfer naar Casa Tolentino is tegen vergoeding.

MEER INFORMATIE, NEEM CONTACT OP MET RENDA: RCPRONK@LIVE.NL OF VIA EEN DM: @LOCALINNAPLES.

Volg je Iris en Renda al op sociale media?

@mindfulinnapels

@localinnaples

@renda_yoga

Heb je zelf ook een leuke tip over Italië of een inspirerend verhaal, stuur het dan naar passievooritalia@gmail.com.

A presto Anja en Jennifer

 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *