Mijn bezoek aan Turijn

Vandaag vertellen we iets over ons bezoek aan de geweldige mooie stad Turijn:

Vorige week waren we in Piëmont bij Casa in Bocca al Lupo ditmaal niet om te klussen maar om zelf vakantie te vieren. Zoals in elk land heb je ook wel eens een dag met niet al te mooi weer, een uitgelezen dag om Turijn te bezoeken.

Palazzo reale.

De stad heeft aan weerskanten van de straten in het centrum koepels waar je onder kan lopen zodat je niet nat wordt maar nog belangrijker wanneer het te warm is in de zomer dan is het heerlijk vertoeven in Turijn.

café Bicerin

Wij vonden het nodig om 30 minuten te lopen om te genieten van de specialiteit van het koffiehuis Café Confetteria, Al Bicerin, één van de beroemdste cafés van Turijn. Daar aangekomen was het natuurlijk stampend druk. Wij konden met onze groep van 12 man/vrouw/kinderen natuurlijk geen tafeltje bemachtigen. Maar geen nood, het pittoreske chocoladewinkeltje behorend bij het café bood een oplossing.

Zo konden we allemaal op de toonbank van het winkeltje onze koffie nuttigen, dit was een zeer bijzondere koffie samengesteld met koffie/chocolade en room. Ik kan je zeggen deze was echt fantastisch! De wandeling door de stad naar dit beroemde café was zeker de moeite waard.

Ondertussen kwamen we langs allerlei bezienswaardigheden, waaronder geweldige winkels en mooie paleizen.

Tombe Egyptisch museum

De groep besloot op te splitsten omdat een aantal mannen heel graag het voetbalstadion van Juventus wilden bezichtigen en de anderen het grootste Egyptische museum van de oudheid wilden bezichtigen.

Mummie Egyptisch museum

Ook is er een ondergronds gangenstelsel te vinden in Turijn, helaas hadden we geen tijd over om deze 3 uur durende excursie te gaan doen. Dat staat zeker nog hoog op onze lijstjes.

Behalve dat er een rijke historie en geweldige winkels te vinden zijn in Turijn, is het ook een heerlijk relaxte stad waar je je meteen thuis voelt.

Al met al is Turijn meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Wil je meer informatie over Turijn of een reis op maat laten maken, laat het ons weten via passievooritalia@gmail.com. We helpen je graag!

Ciao Jennifer & Anja

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *