De B&B van Joelle in Puglia

Joelle vertelt haar inspirerende verhaal over haar vertrek naar Italie en haar leven. Ik ben Joelle, of zoals de meeste mij noemen Joe, ex fashion designer, die op een zomerse dag besloot het helemaal anders te gaan doen. Basta, klaar er mee! Ik heb het gewoon gedaan. Dag goede baan, dag koophuis, dag schattig autootje, dag zekerheid en vooral dag Nederland! Ciao Italië, ciao Lecce en ciao fantastische bed & breakfast…

Fotocredits Carola W. Portretten http://www.no10fotografie.com http://www.ciaotutti.nl Waarschijnlijk ken je het gevoel wel dat je soms in een sleur zit en geheel wat anders wilt. Een strandtent, koffietentje of lunchroom ergens op een warm eiland. Bij mij bleef dat gevoel en ik vond dat ik er wat mee moest doen. Het was dan ook voor mij geen enkel probleem om alles achter me te laten. Het Little Dolce avontuur kon beginnen. Of het zou slagen….geen idee, maar het voelde goed en ik heb er nog geen dag spijt van. Lecce, de barokke stad van het zuiden is zo waanzinnig mooi, het klimaat is perfect en het ligt bovendien het meest centraal in de streek. Daarnaast is Lecce het hele jaar door running, iets waar ik naar op zoek was, want stil zitten vind ik nog steeds moeilijk.

 

 

 

 

Ondertussen voel ik me hier helemaal thuis en ben ik goed ingeburgerd. In het weekend ga ik met mijn Italiaanse vriend; Riccardo en vrienden naar het strand en blijven we daar tot de zon letterlijk in de zee zakt. Doordeweeks drinken we een heerlijk glas wijn op 1 van de vele terrasjes die Lecce te bieden heeft en kletsen we de oren van elkaars hoofd. Als ik onderweg van A naar B een vriend(in) tegen kom, nemen we altijd even de tijd voor een kopje koffie. Kortom, ik geniet van het leven in het zuiden van Italië.

Sinds eind 2018 exporteer ik samen met Hanneke de typische producten van Puglia naar Nederland, want we vinden dat je niet alleen in deze pure regio, maar ook gewoon in Nederland moet kunnen genieten van de lekkere pasta’s, olijfolie en taralli (typische zoutjes). Verder exporteren we ook typische pugliese interieur accessoires zoals bijzondere glazen serveerplanken die gemaakt zijn van grote wijnflessen. Omdat wij veel liefde voor de regio hebben, werken we alleen met kleine familiebedrijven om ze te steunen. Daarnaast zijn veel van onze producten met de hand gemaakt, dat geeft iets extra’s en karakteristieks net als de regio!

Wil je meer weten over mij en de Little Dolce b&b of wil je een kamer reserveren, neem dan contact met me op en hopelijk mag ik je dan eens verwelkomen.

Joëlle
www.littledolce.nl
www.littledolcetravelplanner.com
www.tasteofpuglia.nl
00393208748588

EBOOK: Door de jaren heen verzamelde ik de beste tips in mijn prachtige woonplaats Lecce voor een e-book over de barokstad. Ik neem je mee op pad door de sfeervolle straten van Lecce. Van onontdekte barretjes, gelateria’s en restaurants tot de leukste verhalen over het lokale leven. In het boek vind je interessante feiten en mythes, die je niet in andere boeken zult terugvinden. Daarnaast deel ik de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden buiten de stad. Lekker om thuis op de bank te lezen, maar nog leuker om te gaan herbeleven in Lecce zelf!

Alvast meer lezen over Lecce en de omgeving?
Koop dan nu het ebook voor 5,95 euro bij Joelle.

Ciao Anja en Jennifer

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *