Marieke en haar Alpaca’s in Italië

Mijn ontmoeting met de alpaca’s was op een zomermarkt in Yerseke. Terwijl er wol producten werden verkocht stonden de dieren achter de kraam, rustig tussen de hooibalen naar de voorbijgangers te bekijken. Ik was gelijk verkocht. Een jaar later, nadat we een huis in Italië Abruzzo hadden gekocht(2012) kreeg ik een financiële meevaller en was de aankoop van 2 merrieveulens een feit.Het vertrek naar Italië voor Valentina, Alexandra én nieuwe aanwinst hengst Domingo was 4 jaar later, toen we zover waren dat huis en stal klaar waren. Inmiddels kunnen we op veel hoogte – en dieptepunten terugkijken en kunnen we anderen adviseren bij aanschaf en verzorging.Zo hebben we Olivia kunnen redden toen ze met minimaal geboortegewicht, bij een temperatuur van 40 graden was geboren. En lukte dit helaas niet met Asterix toen die gewond was en werd opgevreten door de groene vleesvliegen.De Abruzzesen staan bijna altijd met hun mond open, als we de alpaca’s bij naam noemen en ze nog komen ook. Vervolgens moet ik de enthousiaste gillende Italiaanse kinderen temperen, voordat ze spuug op hun dure merkkleding krijgen en de vaders vertellen dat het goedbedoelde kloppen op de Alpacakoppen ook niet gewaardeerd wordt. De angstige moeders blijven op grote afstand en die geef ik dan ook als laatste het advies om rustig te wachten tot de dieren uit eigen beweging naar hen toekomen om nieuwsgierig te kunnen snuffelen.

Ze vragen vaak waarom we de alpaca’s houden: is het om ze op te eten of voor de wol? In deze authentieke boerenregio is het namelijk heel gewoon om bijvoorbeeld de geiten, konijnen en schapen die bij huis gehouden worden, tot heerlijke gerechten te bereiden. De prijs van schapenwol is zo laag, dat de wolfabriek met sokken uitbetaald!Afijn, voor ons is dit leven een groot avontuur. Het ruige en natuurlijke van Abruzzo past bij ons. In Nederland was ik zeg maar uitgekeken en kon ik in de alledaagse drukte weinig inspiratie opdoen. Hier hebben we tijd voor het buitenleven en zitten we vol met plannen: Allereerst moet dit huis verkocht worden (makelaar is Abruzzocasa , prijs 85.000 euro) en een groot countryhouse aankopen. Dan kunnen we meer gasten verwelkomen en activiteiten uitbreiden, multiculturele maaltijden serveren, de kudde laten groeien en producten verkopen.Ik bak graag brood, leer spinnen, brei sokken / sloffen / sjaals en maak een educatief boekjes voor zowel kinderen als volwassenen. Om rond te komen draai ik nu airbnb. 25 euro p.p.p.n. De gasten waarderen de zelfgebakken broodjes en vaak met avondeten wordt de keuken samen gebruikt. Alles heel gemoedelijk, daar houden we van.

In de zomertijd verhuren we het hele huis voor 850 euro p.w. In het landelijk gelegen 6 pers. vakantiehuis met uitzicht op de bergen, kun je echt genieten van van het buitenleven en het authentieke Italië. Beneden ruime hal met toilet, woonkamer met open haard, keuken met eethoek en modern comfort. Boven 3 slaapkamers en 2 doucheruimtes en toiletten.
Buiten verschillende terrassen en grasveld om te eten, spelen en zonnen.
In overleg kun je gebruik maken van de moestuin en meewandelen met de alpaca’s.

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid of het huis of over de verkoop van het huis, neem dan contact op met Marieke Boogert: Whatsapp 0031 648608800, FB Marieke Boogert, FB Abruzzovakantie, FB Alpaca Italia, instagram Abruzzovakantie.

 

 

Published by

4 thoughts on “Marieke en haar Alpaca’s in Italië

  1. Wat ontroerend mooi en inspirerend.
    Wij zou zo naar jullie toe willen vliegen.
    Ontzettend knap en creatief wat jullie daar opbouwen.
    Jozina

  2. Down to earth, gelukkig zijn die plekken nog te vinden.
    Tot rust komen onder het bezig zijn in een mooie omgeving. Wat wil een mens nog meer……?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *