Flits bezoek van Elma aan Sicilië

Omdat Sicilië toch echt veel aantrekkingskracht heeft op veel mensen zal deze provincie regelmatig terugkeren bij Passie voor Italia, dit keer een verslag van een kort bezoek van een van onze volgers  Elma Versluis die er een bruiloft heeft gevierd.

Catania

 Op vrijdag 24 mei vertrokken we vroeg in de ochtend om, via een tussenlanding in Milaan te landen op Catania Sicilië.

 Na een rit van 180 kilometer waarvan de laatste 7 kilometer zeker 20 minuten duurde, kwamen we aan op het prachtige resort Villegrande hoog in de bergen boven de plaatst Cefalu.

Milo (CT). Azienda Vinicola Barone di Villagrande

 Hier werden we verwacht met een heerlijke prosecco en streken we neer bij het zwembad. Zon hoog aan de hemel.

 De volgende morgen was het helaas bewolkt, en trokken we naar beneden voor een bezoekje aan Cefalu.

Een echt Italiaans stadje met leuke winkeltjes waar voornamelijk alles wat te maken had met citroenen, veel keramiek en de gebruikelijke souvenirs te vinden was.Bijna in ieder winkeltje zie je ook de ‘teste di moro’, Moorse hoofden, n.a.v. een Siciliaanse legende. Uiteraard ook de terrassen, de fruitstalletjes en de ijskarretjes verfraaien het straatbeeld.

In de middag terug op het resort was ik te gast op een super romantische bruiloft, de reden van mijn bezoek aan Sicilië.

Traditionele gerechten, prachtige wijnen en uiteraard de limoncello ontbrak niet. Italië ten top. Zondagmorgen om 11 uur vlogen we helaas alweer terug naar Amsterdam. Rechtstreekse vlucht dit keer.

Mooi Sicilië, graag kom ik nog een keer terug

 

Ci Vediamo Elma Versluis

 

Published by

One thought on “Flits bezoek van Elma aan Sicilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *