Recept Spaghetti alle vongole

Een heerlijk recept uit het kookboek van Robert’s Pure Italiaanse Keuken ook wel Pura Cucina Italiana genoemd.

Vongole (spreek uit als wóngolee) zijn kleine schelpdieren. Het zijn venusschelpen. Een goede vishandel verkoopt ze in een netje van een pond maar je mag ze ook per ons bestellen. Zoek net zo lang totdat je de vishandel hebt gevonden die ook aan restaurants levert – dan weet je zeker dat je goede schelpen hebt. Van september t/m juni is het vongole seizoen, maar eind februari t/m april staat bekend als absolute toptijd voor venusschelpen. De gekweekte variant, triploïdie schelpdier, kun je het hele jaar door eten. Let op! Koop altijd verse vongole bij de visboer! Goed om te weten is dat het geen bedreigde diersoort is.

Het recept:

Heel veel trek gekregen, maar je bent niet zo’n keukenprinses? Ga dan naar Roberto’s Restaurant Amsterdam en laat je verwennen door chef Franz Conde. Het is zeker de moeite waard! http://www.robertosrestaurant.nl

We horen graag of het recept is gelukt.

A presto Anja en Jennifer

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *