Van Volendam naar Sorrento, Amalfi, Pompeï en Capri

Een tijdje geleden werd Passie voor Italia gevraagd of zij wisten wie er gespecialiseerd is in het geven van rondleidingen rondom de Amalfi kust. Daar wist de dames van Passie wel raad mee, zij schakelden direct en hadden Effy aanbevolen om deze mooie trip te begeleiden.

Zes stellen uit het karakteristieke Volendam besloten het zonnige zuiden van Italië op te zoeken en op stap te gaan met de Nederlandstalige gids  Effy van pompeicapritours.nl  die al jaren woonachtig in Sorrento is.

Sorrento is bij uitstek het ideale uitgangspunt, in overleg met Effy, die een mooi op maat gemaakt weekendje had voorgesteld, wat uit eindelijk een daverend succes is geworden. Als echt Nederlander ga je natuurlijk zelfs in het buitenland op de fiets, vrijdag was dan ook de dag van Napels, een leuke fietstour om zo een indruk te krijgen van deze hippe stad met de vele contrasten. Zaterdag was de dag van de Amalfidrive en kwam de privéchauffeur Marcello, die maar al te graag praatte en een hoop wist te vertellen over Sorrento en de Amalfikust.

De Amalfikust, de 42km lange kustweg met parels als Positano, Amalfi en Ravello, elke bocht die weer adembenemende uitzichten geeft. Een leuk, pittoresk restaurantje bij Ravello werd uitgezocht om heerlijk te kunnen aanschuiven, genietend van de heerlijke lokale wijn en lekkernijen. De eerste ontmoeting met Effy, de gids, was na de lunch, een bezoek aan Pompeï, de Romeinse stad die 2000 jaar geleden volledig verwoest werd door de vulkaanuitbarsting, waar de gids voor een prachtige, geanimeerde rondleiding had gezorgd.

Het weekend werd afgesloten met een geleid bezoek aan het eiland Capri met Effy. Capri is verdeeld over twee stadjes, Anacapri de bovenstad en het luxe Capri, salon van de wereld met de designers boetieks. De minicruise rond het eiland was bij uitstek de beste manier om dit prachtige eiland 360 graden te bezoeken.

Wil jij ook op deze manier de Amalfikust ontdekken of een hele reis op maat laten maken met je vriendenclubje, je familie of bedrijf, neem dan contact op met passievooritalia@gmail.com

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *