Hoe maak je de lekkerste pesto

Passie voor Italia heeft een heerlijk pesto recept voor jou gevonden. Het recept komt van het beroemde kookboek Jamie’s Italië. Wat is dit lekker zeg. Leuk om te weten, het is helemaal niet zo moeilijk om te bereiden én je kunt het op vele manieren serveren.

Wat is pesto eigenlijk? Pesto wordt ook wel pesto alla Genovese genoemd en is een Italiaanse saus uit Genua. De ingrediënten zijn olijfolie, basilicumblaadjes, Pecorino of Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en zeezout. Alle ingrediënten worden in een vijzel fijngewreven en hierdoor krijgt de saus een prachtige groene kleur. In Italië wordt de pesto vooral gegeten met pastagerechten. In het buitenland is de saus ook heel populair. De saus wordt bij ons niet alleen toegepast op pasta, maar ook op toast, carpaccio, kip, pizza en in salades. We kunnen er geen genoeg van krijgen en hebben deze saus ook echt in onze harten gesloten.

Het recept

Wat heb je nodig: Een handvol pijnboompitten, halve teen knoflook gepeld en gehakt, zeezout en peper, 3 flinke handenvol verse basilicum fijngehakt, een flinke handvol Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie en een vijzel.

Doe de pijnboompitten in een ovenschaal en zet ze een minuut onder de gril, om ze op te warmen en nog niet om ze te roosteren. Hierdoor wordt de smaak voller. Stamp de knoflook met een snufje zout en de basilicumblaadjes in de vijzel fijn óf gebruik een keukenmachine. Doe het in een kom en stamp daarna de pijnboompitten fijn in de vijzel. Doe ze bij de basilicum. Roer er de helft van de Parmezaanse kaas door en giet al roerend de olijfolie erbij. Net genoeg om de massa te binden en de saus een smeuïge consistentie te geven. Voeg zout naar smaak toe en roer het grootste deel van de rest van de kaas erdoor. Voeg er nog een beetje olijfolie door en proef. Blijf meer kaas en/of olie toevoegen tot je pesto de gewenste smaak en dikte heeft.

Laat je ons weten wat je van Jamie’s recept vindt? We zijn erg benieuwd.

Veel liefs,

Anja en Jennifer

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *