Hét prachtige ontbijtboek van Adje Middelbeek

De kunst van het Ontbijt, een prachtig poëtisch, tongstrelend en bijzonder kookboek, waar ook aandacht wordt besteed aan o.a. de mooiste B&B’s in Nederland. Het is een Nederlands kookboek met een Italiaans tintje. De schrijfster Adje Middelbeek, woont namelijk al vele jaren in het mooie Umbrië waar zij zelf een B&B runt.

Recensies,

Carlolien Vader, voorheen hoofdredacteur Buitenleven en tegenwoordig bladenmaker; Geluk zit vaak in de kleine dingen: strelendzacht beddengoed, gewekt worden door de stilte, heerlijke geuren uit de keuken. Soms kan het leven op zondagochtend heel even volmaakt zijn. Dit prachtige boek staat boordevol inspiratie voor dat heerlijke zondagochtendgevoel, er is immers maar weinig verschil tussen genot en geluk.

Claude de Burie, Charles Rogier XI, luxury private guesthouse in Antwerpen; Adje Middelbeek (ik zou haar zo graag in een doosje willen doen) heeft in dit boek de ongeveer meest alledaagse bezigheid in een mensenleven, ontbijten, verheven tot kunst. Ik hou van mensen die én in hun leven én in hun werk vertederen, inspireren, beklijven, esthetiseren, ja zelfs erotiseren. Lekker!

Adje is een fantastische kok en eigenaresse van Podere del Buongustaio (Umbrie, Italie) waar zij o.a. bijzondere Wine&Foodreizen organiseert. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor Umbrie-verkenners en liefhebbers van het echte Italiaanse leven. Wil je meer informatie over deze bijzondere B&B, kijk dan op www.poderedelbuongustaio.it

Podere del Buongustaio

Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt, maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijsstelt, is Podere del Buongustaio uw droombestemming. En dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier wilde zwijnen, wolven, stekelvarkens, herten, reeën en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap

 

Ciao Anja en Jennifer

Published by

19 thoughts on “Hét prachtige ontbijtboek van Adje Middelbeek

 1. Wat een prachtig boek lijkt mij dit! Ik volg Adje al een hele tijd op Facebook. Ik kwam heel veel in Italie en mis het land enorm. Door omstandigoeden lukt het nu even niet om te gaan. Maar gelukkig geniet ik mee via de verhalen van Adje op Facebook 😍 Ik waag dan ook graag een kansje om dit boek te winnen! In bocca al lupo!

 2. WOW…wat een mooi vooruitzicht op prachtige, heerlijk uitziende ontbijtjes! Wat een inspiratie om familie & gasten te verwennen 🤩

 3. “Ontbijt als een keizer, lunch als minister en dineer als een bedelaar”, zegt de traditionele Chinese voedingsleer. Met het boek van Adje moet dat een ‘warm Italiaans kunstje’ worden!

 4. Heb de eer en het genoeg een gehad omvan haar ontbijtjes te mogen genieten,
  Gewoon hemels, ik zou het Noel wel Willen winnen het krijgt zeker een ere plaats in mijn keuken
  Lieve groetjes Viviane

 5. Hallo,
  Wij zijn een beetje verliefd op de B&B van Adje. Misschien wel haar frequentste gasten sedert meer dan 4 jaar met één tot twee bezoeken per jaar.
  Al enkele keren hebben we het boek van haar ingekeken. Zou fijn zijn om het ook in onze boekenkast te kunnen hebben en er regelmatig inspiratie in te vinden.
  Groeten,
  Bart en Annemie

 6. Lijkt me een geweldig boek! Ik volg Adje op Facebook en de gerechten die voorbij komen en de adembenemende foto’s van de omgeving maken me altijd vrolijk. Ik ben als kind veel in Italië geweest en heb daar heel fijne herinneringen aan.

 7. Fantastische herinneringen aan Podere del Buongastaio! Wij mochten daar vorig jaar genieten! De ontbijtjes van Adje zijn voortreffelijk, heerlijk de gebakken eitjes met verse truffel! Zo bijzonder om dat te proeven! Ben heel benieuwd naar al haar lekkere gerechten! Bij haar beleef je de echte passie voor Italia!

 8. Wat een superleuke aanbieding! Is vast een bijzonder boek. Fijn om Italiaanse inspiratie te krijgen om ons simpele hollandse ontbijt te verrijken. Groetjes, een Italië-fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *