Reis op maat –

Reisadviseur Sanne Veerman heeft een blog geschreven over haar prachtige reis naar De Salento – een Italiaanse droom! Leuk om te weten is dat je deze reis gelijk bij haar kunt boeken. In de hak van de laars van Italië vind je de mooie streek Puglia (Apulië). Een ideale locatie voor een roadtrip langs geweldig mooie kustroutes, echte Italiaanse dorpen en mooie stranden.

Lecce

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Bari en in 3 uur naar Brindisi. Allebei de plaatsen zijn een goede uitvalbasis voor een roadtrip in deze streek maar wil je meer naar het noorden dan vlieg je het best naar Bari en wil je meer in het zuiden blijven kies dan voor Brindisi. Wij hebben gekozen voor Bari en zijn vanaf daar naar het westen gereden in ongeveer 3 uur dus het is nog even een ritje maar ook de westkust is hier prachtig en echt de moeite waard! De Salento zoals ze het noemen is het zuiden van Puglia en bestaat uit de provincie Lecce, een gedeelte van de provincies Tarente, Brindisi en de kaap van Otranto. Een goede uitvalbasis om deze streek te bekijken is uiteraard Lecce. Lecce is de barokke hoofdstad van Italië en is echt prachtig! Dwalend door kleine straatjes kom je bij de een na de andere mooie kathedraal en kerk. In de avond wordt deze stad ook mooi verlicht en kun je plaatsnemen op een van de vele gezellige terrassen met heerlijk eten en wijnen uit eigen streek. Lecce ligt redelijk centraal en vanaf hier zit je in ongeveer 30 Minuten aan de kust en rijd je ook makkelijk naar Otranto en Gallipoli. Je kunt natuurlijk ook in een iets kleinere plaats verblijven, bijvoorbeeld aan de kust om makkelijk naar het strand te kunnen gaan en vanaf daar een bezoek te brengen aan alle mooie plaatsen die dit gebied rijk is.

Santa Maria di Lueca

 

Je kunt ook kiezen om aan de westkust te blijven met alle geweldige stranden die wel erg lijken op de Malediven. Een leuke locatie daarvoor is onder andere de omgeving van Porto Cesareo. Porto Cesareo is een kleinschalig stadje aan de kust met een kleine kermis voor de kinderen, een gezellig straatje met wat winkeltjes, restaurants met leuke terrassen en een mooi haventje waar je gezellig langs kunt lopen. Vanuit Porto Cesareo rijd je ook makkelijk naar verschillende stranden en naar onder andere Lecce, Gallipoli (geweldig mooie plaats aan de kust), Santa Maria di Leuca en ook Otranto. De laatstgenoemde plaatsen zijn iets verder rijden maar wel te doen.

 

Vergeet ook zeker de oostkant van de regio niet! Aan de kustroute van Santa Maria di Leuca naar Otranto vind je de ene na de andere mooie baai en Otranto zelf is ook echt de moeite en zeer gezellig om in de buurt te verblijven. Otranto heeft veel bezienswaardigheden zoals de belangrijkste kathedraal van deze omgeving met een vloermozaïek van 54 bij 28 meter. Echt de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast vind je ook hier heel veel restaurants met het lekker  Italiaanse eten en diverse leuke kleine winkeltjes met souvenirs, kleding en mooie sieraden.

Grotta del Poesia

Boven Otranto ligt ook het geweldig mooie Grotta del Poesia (een natuurlijk zwembad met felblauw water en mooie rotsformaties eromheen. Veel mensen springen daar de diepte in voor verkoeling op de warme dagen. Mijn ervaring was zeer positief en smaakt naar meer. Na de Salento hebben wij de omgeving van Monopoli en Alberobello bezocht en ook hier waren wij zeer positief over. Meer informatie hierover volgt in mijn volgende blog.

Otranto

Mijn tips voor de omgeving Salento:
–  Verblijf je in Santa Maria di Leuca? Ga zeker eten bij ristorante Fedele voor een heerlijke maaltijd!  Let op; Wel voor de visliefhebbers.
– Strandbezoek? Punta Proscuitto of Samana Beach ten noorden van Porto Cesareo is zeker de moeite waard. Daarnaast zijn de stranden ten zuiden van Gallipoli ook ontzettend mooi maar ga in plaats van naar de Maldives de Salento naar een van de nabijgelegen stranden. Deze zijn naar onze mening net zo mooi of nog wel mooier en over het algemeen een stuk minder druk.
– Stop op de route van Santa Maria di Leuca naar Otranto zeker even bij Ponto Ciolo voor een verfrissende duik in de mooie zee of om gewoon even te genieten van het mooie uitzicht. Wil je het iets rustiger meemaken? Ga dan s`morgens vroeg heen.
– Breng zeker een bezoek aan de kathedraal van Otranto om het mooie mozaïek te bewonderen.

Wil je meer informatie over deze bijzonder mooie reis van Sanne, neem dan contact op met haar: Mobiel Reisadviseur Sanne Veerman, 0645732498.

Vind je haar blog leuk en interessant, laat dan een reactie voor haar achter.

Ciao Anja en Jennifer

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *