De mooiste plekjes aan de Amalfi kust

Heb je al een vakantie geboekt? Of ben je nog aan het oriënteren? Denk eens aan de Amalfi kust! Dit wordt in zuid-Italië beschouwd als één van de mooiste kustlijnen ter wereld. Denk aan bijzonder mooie vergezichten, citrusbomen, felblauwe zee en talloze wonderschone dorpjes en stadjes. Die zeker een bezoekje waard zijn.

De bekendste plekken zijn Amalfi, Positano en Sorrento. Prachtig maar ook erg toeristisch. Kijk ook eens naar de plekjes waar het rustiger is:

Atrani:

Het pittoreske dorpje Atrani is ideaal voor een rustiger verblijf. Atrani heeft een schitterend dorpspleintje en enkele smalle, steile straatjes daaromheen. Er is ook een klein strand, meerdere goed betaalbare restaurantjes en twee of drie leuke barretjes. Atrani wordt omringd door heuvels met olijven, citroenen en druiven.

 

Cetara:

Of het pittoreske vissersdorpje Cetara met de prachtige gekleurde huizen. Hier vind je het echte Italiaanse leven nog terug. Het is dan ook de belangrijkste vissershaven van de Amalfikust. Ga voor de echte specialiteit van het dorpje, tonijn, ansjovis en ansjovisolie. Er is ook een gezellig strand dat direct overloopt in het dorp.

 

Furore:

Dan heb je het kleine dorpje Furore met slechts 850 inwoners. Het ligt dichtbij Praiano. Een echt centrum heeft Furore niet. De huizen liggen verspreid op een berghelling, met enkele oude visserswoningen tegen de rotsen geplakt aan zee. Mooiste plekje van Furore is het ‘fjord’ oftewel ‘Cala di Furore’. In deze diepe inham tussen de groen gegroeide rotsen ligt een klein, fotogeniek strandje. Er loopt ook een loopbrug overheen. Al met al een zeer idyllisch plaatje!

 

Wil je meer informatie over een reis langs de Amalfi kust, neem dan contact op met Traveler Counselor Marie-Louise Veerman: 0610932212 voor een mooie reis op maat.

Afbeeldingsresultaat voor travel counselor marie louise veerman

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *