De Siciliaanse droom van Maureen

Sicilia Beleef het (reis)verhaal van Maureen Rijkers

 

Taalcursus op Sicilië en netwerken!

Afgelopen oktober was mijn 2e reis naar Sicilië een feit! Deze keer ging ik erheen om een taalcursus Italiaans te volgen in Taormina bij de school Babilonia. Een wens van mij, want je leert een taal het beste in het land zelf. Mijn doel was om in ieder geval de taal meer te gaan spreken, want begrijpen doe ik al best veel maar het spreken zal nog wel even duren voordat het er een beetje vloeiend uitkomt . En dit zal wel nodig zijn als je daar wilt gaan wonen en leven. Dus twee geweldige weken totale onderdompeling Italiaans, lessen van 2 x 1.5 uur per dag en daarna tijd voor jezelf. Via Italstudio heb ik deze keer een groot gedeelte van mijn reis geregeld, de locatie, cursus en de accommodatie. Babilonia is een hele mooie locatie vlakbij het beroemde Griekse theater en een oase van rust uit de drukte van de vele toeristen. Met 2 andere studenten uit ons appartement op 15 minuten lopen van school gezellig elke morgen samen de deur uit, 200 trappen af en door de hoofdstraat heen. Ik waande mij even geen toerist, een goed gevoel! Alleen s’ avonds die 200 trappen weer op was andere koek haha oef! Ook veel leuke mensen leren kennen, medestudenten uit de hele wereld en een Nederlandse die ik op Facebook heb leren kennen, zij is getrouwd met een Siciliaan en woont nu al 4 jaar bij Taormina in de buurt. Dat klikte meteen goed, dus wie weet zitten wij over een tijd wel gezellig koffie te drinken om bij te kletsen. Lijkt mij wel prettig en gezellig een vriendin in de buurt.. Vast een netwerk opbouwen voor straks.

Reizen moet anders met een steeds groter wordende groep soloreizigers

Het is tijdens de 1e week dat ik een e-mail krijg met het bericht dat ik de winnares ben van de Ondernemersprijs, super! Vernieuwend en origineel – zo werd mijn concept genoemd door de juryleden. Ik ben daar blij mee want er zijn steeds meer mensen die alleen reizen; getrouwd, single, gescheiden met of zonder kinderen, of een groepje vrijgezelle dames of heren. En deze groep wordt alleen maar groter. Reizen zou dan ook anders moeten, vaak ben je alleen echt veel meer kwijt dan als je samen met iemand reist. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom, dit zou toch anders moeten kunnen? Zeker in deze tijd.

Misschien een droom maar je moet ergens beginnen!

Mijn droom is om mijn B&B Solo Sicilia te beginnen op Sicilië, een steeds bekender wordend eiland, ruw, mooi en veelzijdig. Ik liep al langer met het idee voor een B&B, na mijn reis in 2017 wist ik ineens waar! Bedda Sicilia! Liefst tussen Siracusa en Taormina in op een mooi stukje land, met uitzicht op de Etna, waarop een sfeervol huis staat met veel kamers. Een tuin, kippen, plaats voor mijn dieren en een fijne moestuin. Buiten een lange houten tafel met genoeg plaats voor al mijn gasten om gezellig aan te eten, kletsen en om aan te ontspannen. Misschien een droom maar je moet ergens beginnen!

 

Samenwerking met de plaatselijke ambachtslieden, vrienden en boeren

Ik wil mijn gasten laten genieten van de rust, de omgeving, mooie excursies en thema workshops zoals: Yoga retraites, kookworkshops in weken die rustiger zijn of buiten het seizoen. Deze wil ik samen met vrienden en plaatselijke ambachtslieden en boeren organiseren. Gasten kunnen daar dan een keer meehelpen met het oogsten van de druiven en olijven, zien hoe het hele proces in zijn werk gaat. Een proeverij erna om de heerlijke plaatselijke producten te kunnen proberen en kopen. Wellicht afspraken maken met bedrijven voor excursies. Veel ideeën! Wil je meer weten over de het opzetten van de B & B of wil je Maureen helpen met haar droom te uit te laten komen?

 

Kijk dan op

Mijn doneeractie staat op: https://www.doneeractie.nl/opzetten-van-droom-op-sicili-235-benb-solo-sicilia/-32891

Mijn Facebookpagina is: https://www.facebook.com/BenBSoloSicilia/

 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *