Marie-José Reynaerts en hond Sophia

 

Marie-José Reynaerts woont al 8 jaar in Lazio met haar man Coen. Ze vertelt een prachtig verhaal over haar hond Sophia. 

“We hebben altijd honden gehad, ook toen we nog in Nederland en België woonden. Sterker nog, het is niet overdreven te stellen dat Coen en ik een relatie kregen, meer dan 36 jaar geleden, met behulp van een hond die luisterde naar de naam Liflaf, maar dat is een heel ander verhaal. Vandaag gaat het over Sophia onze prachtige hond. Toen we in 2011 emigreerden naar Lazio waren we toevallig hondenloos, onze lieve Golden Retriever Mischa was toen net een jaartje gestorven. En zoals dat gaat, het toeval zorgde ervoor dat onze Italiaanse achterbuurvrouw, aan de andere kant van onze heuvel, een nestje had. Ik weigerde te gaan kijken want ik ken mezelf….dat heb ik 2 weken volgehouden en het resultaat was dat we maar liefst twéé pups uit het nest namen. Sophia (genoemd naar de meest Italiaanse diva aller tijden, Sophia Loren en Callas (van Maria Callas, want zij kon super hoog blaffen)

Het was prachtig om die twee samen te zien opgroeien, zij zijn een mix van Husky en wolf, dus echte free spirits, waarbij Callas overduidelijk de leiding had. Maar zo innig samen, soms wist je niet waar de ene ophield en de ander begon. Helaas twee jaar later sloeg het noodlot toe. Op één van hun tochten hadden ze blijkbaar ergens gif gevonden en gegeten en toen we ’s avonds naar bed gingen was er nog niets aan de hand. Echter ’s morgens vonden we Callas dood en Sophia zo goed als. De dierenarts wist Sophia te redden, maar we waren echt ontroostbaar. We misten Callas enorm, maar Sophia was echt depressief. Zo zielig.

Uiteraard stabiliseerde de situatie zich, je past je aan, het was ook wel wat makkelijker slechts één hond maar in ons gezin ontstond wel een discussie. Zullen we ergens een pup gaan zoeken als gezelschap voor Sophia? Of een maatje ergens uit een asiel halen? Of haar moeder laten worden zo opperde één van onze dochters? Maar we vonden het eigenlijk wel goed zo.

Sophia dacht daar duidelijk anders over. Op een dag in het voorjaar van 2015 was ik haar een paar uur kwijt. Heel af en toe ging ze nog weleens een ronde maken hier in de omgeving, zoals ze zo vaak met haar zusje had gedaan. Ik vond haar vlakbij omringd door een schare van kleine hondjes, allemaal mannetjes want Sophia was loops. Maar de hondjes waren zo klein dat er niets gebeurd kon zijn. Dus ik vergat het voorval. Maar ja, ze werd erg aanhankelijk, nog meer dan anders, ze begon meer te eten, ze werd onmiskenbaar zwaarder, maar wij hadden nog niets door. Pas toen een vriend zei hee Sophia lijkt wel zwanger, zagen we het. Wat!?! En ja de dierenarts bevestigde de zwangerschap en zei jullie hebben nog een week of 3. Achteraf bleek dat een italiaanse Casanova van een paar kilometer verderop de papa was. Een middelgrote bruine hond.

Toen de hondjes een paar weken oud waren kwam hij ineens onze oprit af, Sophia verliet nota bene haar nest en begroette hem zo intiem dat ik meteen dacht, die kennen elkaar!! En uiteindelijk op 13 mei 2015 werden er 7 puppies geboren. Wat een feest en wat een werk. Zo leuk om mee te maken!! De hele zomer stond in het teken van de verzorging en opvoeding van dat kleine spul. Enig. Via puppyplaats.nl boden we de hondjes gratis aan, met de voorwaarde dat de nieuwe gezinnen wel bereid moesten zijn om de hondjes hier bij ons in Italië te komen halen. We kregen heel veel aanvragen en onze dochters maakten de selectie. En nog steeds hebben we een heel fijn contact met de mensen die de pups zijn komen halen in augustus en september. In eerste instantie wilden we zelf graag een teefje houden want dan zouden we weer twee meisjes hebben. Maar ja, dat is dan meer moeder en dochter. Om een mooie zusjes relatie weer opnieuw te kunnen beleven, immers die tussen Callas en Sophia was zeer abrupt en wreed gestopt, konden we misschien beter twee teefjes houden? Dat leek ons leuk. Maar toen protesteerde Coen, ik heb een vrouw, twee dochters, straks heb ik dan ook 3 vrouwtjes honden, waar blijft het mannelijk aspect in deze ??? Hij had gelijk natuurlijk en toen zat er niets anders op dan ook een reutje te houden en daarom hebben wij nu vier honden. Sophia de moeder, Eros haar zoon en Coco en Anna de beide meisjes. Eros is uiteraard genoemd naar Eros Ramazotti, Coco, dankzij een zeer modische streep op haar heup naar Coco Chanel plus is ze ook als numero 5 geboren en Anna is onze Houdini, zo lenig dat ze genoemd is naar de legendarische ballerina Anna Pavlova. En ze leefden nog lang en gelukkig.”

dav

Marie-José is tuinarchitect en is gespecialiseerd in het ontwerp van mediterrane tuinen. Samen met haar partner Coen Vreeke, bedrijfskundig ingenieur, heeft ze een bedrijf opgestart. Bisconti Case e Giardini verzorgt de volledige bouwcoördinatie van uw huis in Italië én Tuinontwerpen compleet afgestemd op uw wensen. https://www.bisconti.eu/

Vind je het een leuk verhaal, laat dan een berichtje achter voor Marie-José via onderstaand formulier.

Published by

10 thoughts on “Marie-José Reynaerts en hond Sophia

  1. Heel leuk verhaal vooral voor een hondengek zoals ik. Ben al aan mijn derde hond. Zou niet zonder kunnen. Dankzij hen heb ik veel vrienden gemaakt met name na onze verhuizing naar Toscana

  2. Hoi Sylvia,
    My family and I were in Italy and visited you at your place in 2010 or 2011. I remember running down the cowpaddock with my brother and your dogs. It was a frightening experience because the cows chased us to their waterhole and we had to run back to the house… It was wonderful! I’m sad to hear about this story, but in the end, it made me very happy.
    I hope you have a great time and some day, I might give you a call, and see if I could come over again! Groetjes uit Nieuw-Zeeland, daar ben ik nu op een Work&Holiday, maar ik ben werkelijk uit duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *