Blog Kookworkshop Martinodipiemonte

Martinodipiemonte gaat maandelijks een blog schrijven exclusief voor PassievoorItalia, daarin zal hij met name een recept en wijnen uit la cucina Piemontese belichten.

Martinodipiemonte neemt je graag middels Italiaanse kookworkshops mee in de wereld van de ‘la cucina Piemontese’. Zelfs Italianen uit andere streken geven volmondig toe dat la cucina piemontese tot de beste regionale keukens van het land behoort. Uiteraard passen wij ook gerechten uit andere Italiaanse streken toe. Tijdens deze Italiaanse kookworkshop welke wij privé of in een kookstudio geven, leer je onder leiding van onze Piemontese chef Angelo Colombo, hoe je samen een steeds wisselend vijfgangen menu bereid aangevuld met de wijnen uit Piemonte.

Wie is Martino?

Martinodipiemonte heb ik opgezet als groot liefhebber van wijn en de Italiaanse keuken. Mijn fascinatie voor Italië komt van oorsprong vanuit mijn werkzame leven en de vakanties. Ik had het geluk dat ik toen bijna wekelijks in Italië was en kon genieten van La Dolce Vita. Vooral het eten op het platteland waar die mama nog ‘la regina della cucina’ is, leer je genieten van de eenvoud van het Italiaanse eten en haar wijnen. Mijn inspiratie bron is de Italiaanse Chef Massimo Bottura die het eten tot een kunst heeft verweven. Ik wil graag samen met Angelo Colombo onze passie voor ‘La cucina Piemontese’ en de andere streken in combinatie met de Piemontese wijnen middels een kookworkshop met jullie delen. 

 

Deze workshops vanaf minimaal 8 personen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die graag willen koken en van een goed glas wijn genieten en er dan ook iets van willen leren. Maar ook voor een privé-feestje, als teambuilding voor bedrijven en vriendengroepen. De vriendengroepen variëren tussen de acht en twaalf personen en mogen aan de hand van het menu van 2019 het vijfgangen menu samenstellen. Bekijk ook eens de reacties van de deelnemers.

Wat is het programma van de kookworkshop en de data: 27-03 | 10-04 | 01-05 | 22-05 | 12-06 | 25-09 | 16-10 | 06-11 | 27-11|

    Ontvangst om 17:00 uur met een feestelijk glas. Daarna maak je kennis met de chef die het te koken 5 gangen menu met je zal doornemen, en worden de deelnemers opgesplitst in groepjes van twee tot drie personen. Iedere groep neemt dan de voorbereidingen van zijn gang voor zijn of haar rekening.

    Je start rond 17:30 met de voorbereidingen en de avond zal rond 23:00 eindigen.

    Na ongeveer 2 uur noeste arbeid is het tijd voor ontspanning. Toch moet je nog even helpen tijdens het opdienen van jouw gang, Al is het maar om toe te lichten wat je tafelgenoten voor lekkers op hun bord aantreffen.

    Na afloop worden de recepturen (met de sfeer fotos) en het e-book de wijnen van Piemonte per e-mail naar je toegestuurd.

 

https://www.martinodipiemonte.nl/kookworkshop

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *