Prachtige films die zich afspelen in Italië

Heb je zin om je weer even in Italië te wanen, of ga je binnenkort op reis naar het land van de Laars, lees dan verder. We hebben 10 films voor jullie gevonden: Under the Tuscan Sun, Eat Pray Love met Julia Roberts, The Talented mr Ripley met Jude Law, Tea with Mussolini, The Englisch Patient, Roman Holiday met Audrey Hepburn, Inferno met Tom Hanks, Hannibal, Quantum of Solace met James Bond en Twilight met Kristen Stewart. Veel kijkplezier.

Eat Pray Love, 2010 

Geregisseerd door Ryan Murphy, met Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins.

Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Wat een prachtige beelden van haar bezoek italië. Het eten, de taal, de Italianen, echt prachtig! Na het zien van deze film ben je voor altijd geïnspireerd door het verhaal van schrijfster Elizabeth Gilbert.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=urhU74aTYY0

Roman Holiday, 1953

Geregisseerd door William Wyler,met o.a. Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert.

Deze film klassieker maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster en van Rome een van de meest romantische en bekendste steden. Het gaat over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners en in Rome haar eigen weg gaat. Ze ontmoet een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert. Een prachtige film met stijlvolle outfits van Audry.

TRAILER: https://www.imdb.com/title/tt0046250/videoplayer/vi4082106393?ref_=vp_pl_1

The English Patient, 1996

Geregisseerd door Anthony Minghella, met Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een vliegtuig met twee personen neergeschoten boven de woestijn. Alleen de piloot, Laszlo de Almásy, overleeft maar loopt ernstige brandwonden op. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, waar hij niet in staat lijkt om te zeggen wie hij is. Hij komt bekend te staan als The English Patient en verpleegster Hana ontfermt zich over hem. Tijdens hun gesprekken ontvouwt zich langzaam de ware toedracht tot het ongeluk.

Deze kaskraker die maar liefst 9 oscars in de wacht sleepte, speelt zich voor een groot deel af in het klooster Sant’Anna in Camprena nabij Pienza (Toscane) https://www.agriturismo.it/en/farmhouse/tuscany/siena/SantAnnainCamprena-9280561/index.html. Verder werd er ook gefilmd in het kuststadje Forte dei Marmi. Dit is is een luxe badplaats in Toscane met een schitterend strand. Langs het vier kilometer lange, brede strand liggen talloze verzorgde badpaviljoens. Op het strand zijn enkele scènes uit de film ‘The English Patient’ opgenomen.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Xk_LRcOFT0c

The Talented Mr. Ripley, 1999

Geregisseerd door Anthony Minghella,met Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow.

In de late jaren ’50 wordt de getalenteerde, maar evenzoveel getormenteerde Tom Ripley – na het dragen van een Princeton jasje dat hem niet toebehoort, en waardoor hij een piano op een tuinfeest mag bespelen – door de vader van playboy Dickie Greenleaf naar Italië gestuurd om Dickie over te halen terug te keren naar Amerika. Eenmaal aangekomen, raakt Tom echter innig bevriend met Dickie en diens verloofde Marge. Hij valt voor jazzmuziek, Dickie en de luxueuze levensstijl… maar wie of welke heeft nu werkelijk zijn voorkeur?

De film speelt zich af in Procida (Napels), een bijzonder eilandje naast Capri. Op het eiland kom je ook bordjes tegen waarop de exacte filmlocaties van de film wordt aangegeven.Ben je in de buurt van Napels, vergeet dan zeker niet om Procida te bezoeken!

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Ylc5ToQoLg0

Twilight Saga, Breaking Dawn 2012

Geregisseerd door Bill Condon, met Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner.

Het is de vierde film gebaseerd op de boeken uit de Twilight-reeks, in dit geval op Breaking Dawn (vertaald als Morgenrood), het vierde boek. Het verhaal van het boek wordt echter verdeeld over twee films. Na de geboorte van Renesmee, geniet Bella (nu vampier) optimaal van haar nieuwe leven en capaciteiten. Echter, de vampier Irina ziet in Renesmee onterecht een ‘onsterfelijk kind’. Ze gaat met haar beweringen naar de Volturi in de Italiaanse stad Volterra, die uiteindelijk besluiten om haar te vernietigen. In een poging om te overleven verzamelen de Cullens verklaringen van andere vampiersclans om zo te bewijzen aan de Volturi dat hun kind niet onsterfelijk is.

Volterra behoort tot de mooiste dorpen van Italië. Volterra informatie en foto’s vind je op www.mooistedorpjes.nl. Naar deze Italiaanse stad komen altijd al veel toeristen die geïnteresseerd zijn in het rijke verleden en de Middeleeuwse monumenten. Maar sinds Twilight Saga uitkwam komen er ook duizenden pubers die fans zijn van de serie. Ik kan het niet afwachten om ook naar deze magische plek te gaan!

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=onZghjBJl-M

Inferno, 2016

Geregisseerd door Ron Howard met Tom Hanks, Ben Foster en Felicity Jones.

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden.

Mocht je binnenkort naar Florence gaan, kijk dan deze film van te voren en bezoek dan de hotspots van de film. Zeker de moeite waard!

Park Giardino di Boboli, een prachtig park met lanen met cipressen en fonteinen. Bezoek ook gelijk Grotta del Buontalenti. Corridoio Vasariano, een lange smalle doorgang van 1km met schilderijen die helemaal van het Palazzo Vecchio naar het Palazzo Pitti gaat over de Ponte Vecchio. Helaas nu gesloten doordat het niet brandveilig genoeg is voor toeristen. Wel kun je onderlangs lopen aan de rivier de Arno. Op de Ponte Vecchio zie je boven je dat een lange gang over de brug loopt, met kleine houten raampjes. Palazzo Vecchio is een museum waarin wreken van o.a. Donatello, Mantegna en Pontormo te bewonderen zijn. Het is gelegen aan het Piazza della Signoria, is tegenwoordig een museum waarin werken van onder andere Voor het Palazzo Vecchio staat een negentiende-eeuwse replica van Michelangelo’s David. In het Palazzo bevindt zich ook het dodenmasker van Dante met de mooie muurschilderingen over de historische gebeurtenissen over Florence, geschilderd door Vasari. Battistero, dit is de achthoekige doopkapel naast de Duomo, is de vrijstaande doopkapel aan de westkant van de Dom van Florence.

TRAILER:https://www.youtube.com/watch?v=RH2BD49sEZI

Hannibal, 2001

Geregisseerd door Ridley Scott, met Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta.

Na de ontsnapping uit z’n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.

Een film waar Florence prachtig in beeld wordt gebracht. Echter de politici vreesden dat de moordlustige dokter uit de boeken van Thomas Harris en bekend uit de film ‘Silence of the Lambs’ het imago van de stad zal bezoedelen. De filmploeg die zijn avonturen op film vastlegt, werd aanvankelijk nog door de burgemeester welkom geheten, maar politieke partijen in het stadsbestuur wilden van ze af. Het voornemen om een bloedige moordscène (die gedeeltelijk is gebaseerd op een moord in 1478) op te nemen in Palazzo Vecchio, is twee lokale partijen in het verkeerde keelgat geschoten. Ze hebben de burgemeester in een brief gevraagd de opnames in het 13e eeuwse paleis te verbieden. ,,Dit zal niets bijdragen aan het prestige dat Florence in de wereld geniet. We geloven dat in plaats daarvan de stad zal verworden tot een set voor morbide spanning en vulgaire horror”, zeggen de politici.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Lr3OavheNu0

Tea with Mussoline, 1999

Geregisseerd door Franco Zeffirelli, met Cher, Maggie Smith en Joan Plowright.

1935. De moeder van Luca is gestorven en zijn biologische vader wil niets met dit bastaardkind te maken hebben. Een van de Britse dames in Florence die de Scorpioni genoemd worden, ontfermt zich over het kind en gezamenlijk voeden de dames het kind op. De meest markante dame van het gezelschap is de vrouw van de overleden Britse ambassadeur en als de oorlog in Europa begint gaat ze op theevisite bij dictator Mussolini, om zijn verzekering te krijgen dat er geen vijandigheden tussen Italië en Groot-Brittannië zullen zijn.

TAILER: https://www.youtube.com/watch?v=yp8ftmTpcv0

Quantum of Solace, 2008

Geregisseerd door Marc Forster, met Daniel Craig, Olga Kurylenko en Mathieu Amalric.

Na het verraad van Vesper Lynd moet James Bond moeite doen om zijn gevoelens buiten zijn missie te houden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White, wiens bekentenissen tot meer inzicht leiden wat betreft de complexe afperspraktijken waar Lynd mee te maken had. Een nieuwe ontdekking brengt Bond naar Haïti, waar hij de even mooie als mysterieuze Camille ontmoet.

De eerste scène in Italië start in Cava Museo a Fantiscritti (Carrara) met een spannende achtervolgingsscène. James Bond heeft Mr.White ontvoerd en probeert hem mee te nemen naar MI6. De achtervolging gaat niet bepaald zonder slag en stoot. Mr.White weet echter toch te ontsnappen van MI6 omdat er verraders in het midden zijn bij MI6. De verrader probeert te ontsnappen en James Bond zet de achtervolging in op Piazza del Campo (Siena), waar op dat moment een paardenrace bezig is. De achtervolging mondt uit tot een achtervolging over de daken van Sienna. Echte prachtige scenes waar Italie tot z’n recht komt!

TRAILER:https://www.youtube.com/watch?v=f6acw690AqQ

Under the Tuscan Sun, 2003

Geregisseerd door Audrey Wells, met Diane Lane, Sandra Oh en Vincent Riotta.

Als Frances, een schrijfster uit San Francisco die net verlaten is door haar echtgenoot, van een goede vriendin een 10 daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in de eerste instantie helemaal niet zitten. Toch verzamelt zij alle moed en pakt haar koffers. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. Een avontuur dat haar leven zal veranderen!

Een aangename film die je meesleept in het dagelijkse leven in Toscane met zijn rijke tradities en heel wat mooie beelden oplevert van ondermeer Arezzo, Firenze, Cortona, de streek rond San Quirico d’Orcia en Montepulciano. Naast Toscane komen ook Positano en Salerno uitgebreid in beeld.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=-y6izKuFmXo

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *